Nykjaer_aut_auton

Fotó: Eurosport

Furcsa, vegyes érzésekkel teli évet zárhat idén Michel Nykjaer. Egy szezon kihagyás után a dán pilóta idén újra lehetőséget kapott a WTCC-ben, ráadásul egy jó csapatnál és egy ütős technikával. A svéd Nika Racing komoly tapasztalatokkal rendelkezik (még ha ez is volt első teljes évük a WTCC-ben), az 1.6 turbós Chevrolet Cruze pedig már sokat bizonyított.
Nykjaer meg is ragadta az alkalmat, és az első pillanattól kezdve magára irányított a figyelmet. Monzában egy második hellyel nyitott, majd Marrakeshben megnyert az első futamot. Ausztriában jött a második győzelem (szintén az első versenyen), amit Moszkvában megtoldott még eggyel a második futamon.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
19 ÓRA
Összesen hatszor állt dobogón, és az amerikai hétvégéig Yvan Muller első számú, bár távoli kihívójának számított. Sonomában egy faramuci büntetés miatt sajnos nem tudott pontot szerezni, utána pedig jött a hideg zuhany: anyagi okokból szerződést bontott vele a Nika Racing.
Megszoktuk már, hogy a Forma-1-től lefelé nem ritkák a szezon közbeni pilótaváltások, ám, hogy olyan valakit tegyenek lapátra, aki magasan a várakozások fölött teljesít... Erre csak a gazdasági nehézségek beállta óta vannak példák.
Bár az év utolsó három hétvégéjét kihagyta, mégis harmadik lett a Yokohama kupában, az összetettben pedig hetedikként zárt. És amit idén letett az asztalra, azt senki sem veheti el tőle.
Ennek ellenére az akut autóhiány miatt könnyen lehet, hogy Nykjaer is kihagyja a 2014-es WTCC szezont. A Touringcars.ru skandináv forrásokra hivatkozva azt írta, a dán inkább a Túraautó Európa-bajnokság felé kacsingat, ahol egy TC2-es (idei 1.6 turbós) versenyautóval szállna harcba a bajnoki címért.
Az ETCC-vel kapcsolatban úgyis kellemes emlékei lehetnek Nykjaernek, az egyfordulós időszakban kétszer is Európa-bajnok lett, először 2007-ben majd 2008-ban.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22