Nykjaer_mar_dobogon

Fotó: Eurosport

Újonc csapatával futamot nyert Marrakeshben, Salzburgban és Moszkvában, Yvan Muller első számú (bár még így is távoli) kihívója volt, a Yokohama kupa egyértelmű várományosa, mégis mennie kellett. Sokakat (jogosan) megdöbbentett Michel Nykjaer esete, egyszersmind rávilágított az autósport jelenlegi helyzetére: pénz nélkül nem megy.
Sajnos egyre kevesebb az olyan csapat, amely megengedheti magának, hogy az eredményekért cserébe "eltartson" egy versenyzőt. A Forma-1-ben is ez a helyzet, mit lepődünk meg azon, ha a WTCC-be is előfordul? Persze tényleg sokkoló, ha olyan valaki esik ki, aki még versenyben van a bajnoki címért, de sajnos ez a meztelen valóság: motorsport is expensive...
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
Nykjaer azonban úgy tűnik, jobban dolgozta fel ezt a helyzetet, mint néhány rajongója, a kétszeres Európa-bajnok már a jövőt tervezgeti. Legszívesebben már 2014-ben visszatérne, ám a jelenlegi helyzetben nem lesz könnyű dolga.
"Tárgyalásokat folytatok WTCC-n belül, de azon kívül is. Jelenleg úgy tűnik, nagyon nehéz lesz összerakni a költségvetést egy teljes szezonra a világbajnokságon. Az új szabályok miatt nem lett olcsóbb a sorozat, sőt" - mondta Nykjaer.
Elképzelhető tehát egy olyan forgatókönyv, hogy jövőre máshol versenyez, bízva abban, hogy az átmeneti szezont követően jobb lehetőségek nyílnak a WTCC-ben.
"Lehetséges, hogy a következő szezonban valami mást fogok csinálni, például hosszútávú versenyeken indulok majd. Mindenre nyitott vagyok."
"Egy biztos, az idei szezon után megerősödött bennem, hogy nagyon szeretnék visszatérni. Kemény, de gyönyörű év volt" - zárta Nykjaer.
Könnyen lehet tehát, hogy 2014-ben le kell mondanunk a szimpatikus dán égimeszelőről (nagy kár lenne), de ha így is lesz, 2015-ben jöhet a visszatérés.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28