Az eredeti tervek szerint a brazil és az amerikai forduló közti időszak a pihenésről szólt volna a Ford Focusszal versenyző Team Aon versenyzői számára, ám az utóbbi néhány futam nem úgy alakult, ahogy kellett volna, így a lazulás helyett munka vár a britekre. A Marokkóban mutatott remeklés óta sem James Nash, sem Tom Chilton nem volt képes tartósan a pontszerző helyekért harcolni, az azóta lefutott 9 verseny során ketten együtt összesen három pontot gyűjtöttek. A legutóbbi brazíliai fordulóban például bántóan tök utolsók voltak.
A láblógatás helyett tehát a csapat ismét beköltözik a snettertoni pályára, és a sonomai verseny előtti hetekben a harmadik Focusszal megpróbálnak kitalálni valamit, hogy közelebb kerüljenek legalább a BMW-khez és a SEAT-okhoz. Merthogy a Chevrolet számukra teljesen elérhetetlennek tűnik, semmi sem lesz tehát a beharangozott nagy Chevy-Ford csatából Sonomában. Mondjuk tegyük a szívünkre a kezünk, erre azért túl nagy esély sosem volt.
"Van még néhány terület, ahol fejlődnünk kell. Ilyen például a végsebesség az egyenesekben, illetve a motorbeállítás. Remélhetőleg sikerül pozitív irányba elmozdulnunk" - mondta Chilton.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
"Bízom benne, hogy a hosszú szünetet sikerül kihasználnunk, és tudunk fejleszteni a kocsin. De már csak a saját ligánkban versenyzünk" - utalt Nash arra, hogy inkább magukhoz képest szeretnének fejlődni.
Fotó: fiawtcc.com
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33