A Münnich Motorsport Hondájával versenyző portugál az utolsó kör elején történt ütközéssorozatban ügyesen ugrott feljebb, majd a végén a hosszú egyenesben a szélárnyékot kihasználva győzött.

Közben Michelisz Norbi a legelején visszaesett a 9. helyre, és onnan jött előre az ötödikre. A BRC Racing magyar pilótája a rajt után egyből a belső ív felé húzott, de Monteiro útját állta, és a Hyundai össze is koccant a Hondával az egyenesben.
Az első sikánhoz Norbi, Monteiro és Gabriele Tarquini egymás mellett érkezett meg, és a portugál pont annyit lökött a magyar versenyzőn, hogy attól keresztbe állt, és több helyet is veszített. A félvételeket visszanézve Monteirót sem érdemes hibáztatni, a hondás szendvicsben került, és Tarquini miatt nem tudott hova menni. Versenybaleset volt, ami a rajtnál nem ritka.
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
A többit tessék megnézni az első futam összefoglalójában.

Összefoglaló - Nordschleife, első futam, 2021

Michelisz Norbi tehát végül 5., Tassi Atika 12., Boldizs Bence pedig 19. lett. Ami a többi zengős pilótát illeti, Mikel Azcona a 16., Jordi Gené pedig a 18. helyen zárt, Rob Huffot pedig nem értékelték.
A verseny után Luca Engstler megbüntették, amiért lelökte az ívről Mikel Azconát. A német pilóta 5 másodperces büntetést kapott, és így a spanyol mögött a 17. helyen végzett.
Az első Nordschleife-futam végeredménye.
Hamarosan jön a második verseny összefoglalója is.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Bekeményített a Lynk & Co, a Cyan Racing azonnali BoP változtatást szeretne
24 PERCE
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
16 ÓRÁJA