A lengyel újságírókat, és nem kis mértékben külföldi kollégáikat is lázban tartja Robert Kubica esete, pontosabban a jövő, amely a lengyel klasszis előtt állhat. A Forma-1-es futamgyőztes pilóta néhány éve hitet tett a rali mellett, ám azóta szinte nem volt olyan versenye, amelyen ne törte volna össze az autóját.
Az idei évet a brit M-Sportnál töltötte a Rali Világbajnokságon, és egy Ford Fiesta WRC-t vezetett, ám a kiszivárgó hírek szerint sem ő nincs megelégedve az autóval, sem a csapat a legyen teljesítményével. Legjobb eredménye egy abszolút 6. hely volt Argentínában. És bár csapatfőnöke, Malcolm Wilson korábban úgy nyilatkozott, ő áll a folytatás elébe, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Kubica nem náluk versenyez majd 2015-ben.
Már csak azért sem, mert a lengyelben ismét felmerült annak lehetősége, hogy a raliversenyek mellett pályafutamokon is rajthoz álljon.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Hogy őszinte legyek, mostanában megint elgondolkodtam azon, hogy a szezon egyik részében raliversenyeken induljak, és ezt összekössem néhány pályás hétvégével is" - fogalmazott Kubica nemrég egy spanyolországi WRC-s interjúban.
Erre pedig általános vélekedés szerint a Citroennél lehet a legnagyobb esélye, elvégre a franciák a Rali Világbajnokság mellett a Túraautó VB-n is futtatnak gyári programot, Yves Matton csapatfőnök pedig már tavaly is kifejtette, szívesen látná a lengyelt egy osztott programban, félig a WRC-ben félig pedig a WTCC-ben. Kubica, aki tavaly DTM-es autót is tesztelt, a WTCC-vel kapcsolatban úgy fogalmazott: nem tud semmi olyat mondani, ami bajnokság ellen szólna, Matton pedig azzal udvarolta körbe a lengyelt, hogy elmondta: szerinte Kubica még mindig képes versenyeket nyerni, és talán egy Citroenben jobban mennének a dolgai.
Az eddig leírtakban sok újdonság nem szerepel, ezekről már eddig is hallottunk, ám végre tudunk egy hozzávetőleges időpontot is, amikor okosabbak lehetünk Kubica jövőjével kapcsolatban. Lengyel források szerint ugyanis a Citroen még a WRC idényzárója előtt bejelenti 2015-ös ralis csapatát, azaz a következő bő egy hét során bármelyik nap jöhet a hivatalos sajtóanyag. A Brit Ralit egyébként a makaói WTCC hétvégével egy időben, november 14-16 között rendezik Walesben.
Ha a Citroen listáján rajta lesz Kubica neve, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy jövőre feltűnik a WTCC-ben is. Ha nem, úgy folytatódnak a találgatások, és megnőhetnek a DTM esélyei.
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30