Michelisz_honda_dizajn_14_1

Fotó: Eurosport

Idén is Magyarország legnagyobb vállalata, a MOL támogatásával indul a WTCC-ben a Zengő Motorsport, ráadásul a hazai olajvállalat növelte szerepvállalását az elmúlt szezonhoz képest. Erre szüksége is volt Zengő Zoltán csapatának, hiszen az új TC1-es szabályok miatt számottevően emelkedtek a várható éves költségek.
A MOL harmadik éve áll Magyarország legeredményesebb autósportos versenycsapata mellett, és a mögöttünk levő két szezon kétségtelenül Michelisz Norbiék legeredményesebb időszaka volt. 2012-ben sikerült megszerezni a privát bajnoki címet, tavaly pedig Suzukában összejött a futamgyőzelem, ráadásul a zengős Honda nem egyszer a gyári autókat is meglepte gyorsaságával.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
A WTCC nagy falat, komoly támogatók nélkül a Zengő Motorsport már nem lenne ott a Túraautó Világbajnokság mezőnyében. Ám az évek során az istállót nagyon megszerette a közönség, Michelisz Norbi pedig az ország egyik legismertebb és legkedveltebb sportolója lett, így a szponzorok is profitálhatnak az együttműködésből.
"Norbit szponzorálni öröm és óriási sikerélmény, hiszen szezonról szezonra bizonyítja a teljesítmény iránti elkötelezettségét. Teszi mindezt olyan alázattal és szerénységgel, ami igazán csak a legnagyobbakban van meg. Nem véletlenül állunk mellé támogatóként harmadik éve, egyre nagyobb szponzori szerepvállalással" - mondta Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője.
A MOL mellett a Honda magyarországi hálózata is szilárdan ott áll Zengőék és Norbi mögött, és rengeteget tettek azért a tél során, hogy ismét összeálljon minden a 2014-es WTCC szezonra.
"Természetesen elfogult vagyok márkánkkal kapcsolatban, így nem csoda, ha az volt az első gondolatom, mennyire szép az új versenyautó. Norbi és a Zengő Motorsport már számtalanszor bizonyította rátermettségét, ezért biztosak vagyunk benne, hogy a még komolyabb technikával felvértezett, igazán lenyűgöző Civic-kel is rövid időn belül eredményesek lesznek" - tette hozzá Szabó Gábor, a Honda Hungary PR és marketingvezető-helyettese.

Michelisz_honda_dizajn_14_4

Fotó: Eurosport

A Zengő Motorsport részéről Juni György és Michelisz Norbi is megköszönte a támogatók idei segítségét.
"Jó eredményeket csak erős pillérekre lehet felhúzni, márpedig az autósportban ez a versenyző, a technika és a támogatók egységét jelenti. Jó érzés kimondani, hogy hazánk legnagyobb vállalata a MOL idén is velünk tart, támogat minket és bízik bennünk, bízik Norbiban és joggal bízhat a világ egyik legnevesebb autógyártójában is.A Honda magyarországi hálózata is sok pénzt, energiát mozgatott meg, hogy az érdekeinket képviseljék."
"Ha ez az összefogás nincs, akkor az álmaink sincsenek tovább. Pedig ebben az álomban az a szép, hogy meg is valósulhat. Támogatóink is ebben hisznek, köszönjük még egyszer" - mondta Juni.
"Hatalmas köszönettel tartozom a támogatóimnak, közülük is elsősorban a MOL-nak és a Hondának, hogy idén is lehetőségem van rajthoz állni a Túraautó Világbajnokságon. Nem számítok könnyű szezonra, de ahogy eddig, idén is mindent megteszek majd a sikerért" - fogalmazott Michelisz Norbi.
Ma bemutatták a 2014-es dizájnt is, amely váltást jelent a csapat életében, az elmúlt három szezonban használt narancs-fekete kombináció helyét főszponzorhoz még jobban köthető piros-matt szürke színvilág veszi majd át.
A leleplezést követő percekben több negatív kritika is érkezett az új festésre, amivel nincs is baj, hiszen eltérőek lehetnek az ízlések. Ám voltak olyan hangok is, amelyek azt kifogásolták, hogy a Zengő Motorsport "behódolt" a MOL-nak.
Ilyenkor örülök, hogy a blog műfajt választottam a honlapomnak, így megtehetem, hogy megkérdezem:
"Ti mégis mit gondoltok??? Szerintetek miből versenyez a Zengő Motorsport és Michelisz Norbi??? Majd ha Ti adjátok a lóvét, akkor számon kérhettek valamit is a csapaton!" Ennyi... :)
Fotó: Zengő Motorsport
[ad#2]
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00