Bár az időjárás közbeszólt, és a gyári Honda csapat pilótái végül nem tudták teljesíteni a tervezett négyórás versenyt a legendás Nordschleifén (az erős köd miatt törölték a futamot), a JAS Motorsport és japán gyártó mérnökei fontos információkat gyűjtöttek a pályáról.
Ez volt az első alkalom, hogy valaki TC1-es autóval ment a 26 kilométeres németországi körön, ahol jövőre már WTCC fordulót rendeznek. Az időmérő edzésen megtett körök során a csapat fontos információkat gyűjthet arról, milyen átalakításokra lesz szükség az autón a nordschleifei futam előtt.
Mert az már látatlanban is nyilvánvaló volt, hogy jelenlegi állapotukban a TC1-es gépek nehezen viselnék a Zöld Pokol okozta megpróbáltatásokat. A WTCC-t szervező Eurosport Events szeretné megakadályozni, hogy a tehetős gyártók "külön autót" építsenek a németországi hétvégére, ám bizonyos módosításokra mindenképpen szükség lesz.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Teljesen máshogy kell majd felkészíteni az autót erre a hétvégére, mint egy átlagos fordulóra.""Más mennyiségű leszorítóerő kell, teljesen eltérő futóműre és gátlókra lesz szükség, és a hasmagasságon is változtatni kell. A pálya rendkívül hepe-hupás, és rengeteg az irányváltás. Ráadásul szinte nincs rajta lassú kanyar, majdnem az összes gyorsnak mondható" - idézi Gabriele Tarquinit az Autosport.
A futam törlése érzékenyen érintette a csapatot, hiszen a legutóbbi látogatás alkalmával egy jóval gyengébb, kétliteres Honda Civic Type-R-el érkeztek, ami a pilótáknak jó lehetőség volt a pálya memorizálására, a mérnökök viszont kevés hasznosítható információval gazdagodhattak.
"A legutóbb használt autó nem volt valami erős, de a célnak pont megfelelt, lehetett vele pályát tanulni. Most viszont azzal céllal érkeztünk, hogy a WTCC-s technikáról adjunk visszajelzéseket a mérnökeinknek." - zárta Tarquini.
Az Autosport szerint az októberi, hagyományosan rossz időjárás miatt elképzelhető, hogy idén már nem gyakorolhat többet a Honda a Nordschleifén, Tarquini viszont újabb teszteket helyezett kilátásba 2015-re. A WTCC többi gyártója egyelőre semmilyen formában nem nyilatkozott a tervezett felkészülésről.
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30