Zengo_box_arg

Fotó: Eurosport

Egy ötödik hellyel kezdte az argentin WTCC hétvégét Michelisz Norbert, ami bizakodásra adhat okot a Zengő Motorsport számára.
A magyar csapat Hondája csúnyán összetört a legutóbbi portó hétvége során, ám a srácok még Portugáliában összerakták, majd a hét során az utolsó simításokat is elvégezték rajta. Az eredmény pedig önmagáért beszél, ismét jó munkát végeztek a zengős fiúk.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Michelisz Norbi a teszt első szakaszát az élen töltötte, ám amikor Chevrolet-k elkezdtek gyorsulni, visszább csúszott. A hajrában azonban ismét sikerült összeraknia egy erős kört, amivel először a második helyre ugrott előre, majd végül ötödikként zárt.
"Ez a pozíció messze jobb, mint amire előzetesen számítottam. Az idők alapján bizakodó vagyok, és az érzés is folyamatosan javult az autóban, úgyhogy örülünk" - mondta Norbi a zengomotorsport.hu-nak.
Bár Tiago Monteiro korábban úgy nyilatkozott, hogy a Termas di Rio Hondo versenypálya a hosszú egyenesek miatt nem feltétlenül kedvez majd a Hondának, Norbi más következtetésre jutott a teszt után.
"A pálya nyomvonala szerintem kedvezni fog az autónak. Nyilván ma nem használtunk új gumit, úgyhogy nem tudjuk hol állunk a Chevykhez képest, de nagyon élvezetes volt a pályán menni."
Az argentin hétvége szombaton magyar idő szerint 14:30-kor az első szabadedzéssel folytatódik.
Fotó: Zengő Motorsport
Írta: Lanti
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33