Lanti_Norbi

Fotó: Eurosport

Néhányan talán még emlékeztek rá, hogy a szezon előtt egy tartottunk egy kis esélylatolgatást Michelisz Norbival. Akinek nem dereng, az ITT felfrissítheti az emlékeket. Nos, Norbi nem is lenne autóversenyző, ha nem hívott volna kicsivel a szezonzáró után, hogy akkor nézzük csak meg, kinek lett igaza. :)
Szerencsére elég sok dologban különbözött a véleményünk ahhoz, hogy valódi versenyről beszélhessünk, és ennek megfelelően az eredmények is eltérnek. Jöjjön a végítélet.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Bár a Honda versenyzőjeként most azt kéne mondanom, a mi egyik autónk lesz a bajnok, én mégis úgy érzem,  Muller nyeri az idei évet” - mondta Norbi még márciusban. Milyen igaza lett.
"Én is úgy látom, hogy a szezon elején Mullert és a Chevyt nagyon nehéz lesz megverni, de szerintem a Honda elég gyorsan fog fejlődni ahhoz, hogy a szezon második felére beérje az RML-t, és Gabriele Tarquini végül megveri majd a franciát a hajrában" - ez már az én véleményem volt, vesztemre, úgyhogy 1-0 Norbinak.

Muller_sanghaj_chevrolet_qp

Fotó: Eurosport

A többi chevys versenyző kapcsán nagy volt az egyetértés köztünk. Mindketten túlbecsültük kicsit Alex MacDowall idei teljesítményét, és alábecsültük Tom Chiltont valamint James Nasht. A következő jelentős eltérés Tiago Monteiro megítélésénél jött elő.
"Bár Tarquinit szerintem nem tudja majd lenyomni, azért lesznek jó eredményei.  Azt mondom, két futamot fog nyerni 2013-ban" - vélte akkor Norbi.
Ezzel szemben én azt tippeltem, egynél többször nem áll a dobogó tetején a portugál. És milyen jól tettem, hiszen szegény Monteiro tényleg csak egy futamot nyert. 1-1.
A SEAT-sok erőviszonyait egész jól sikerült belőnünk. Mindketten egyetértettünk abban, hogy Rob Huff lesz a legjobb, és futamot is fog nyerni, illetve, hogy rajta kívül Pepe Oriolával kell még számolni. Norbi biztos volt abban, hogy a spanyol feláll a dobogó tetőfokára, én pedig abban, hogy nem. Szívás! 2-1 Norbi javára.

Thompson_makao_lada_melco

Fotó: Eurosport

A következő napirendi pont a Lada volt.
"Azt mondom, 1-2 dobogó bennük van James Thompson klasszisának köszönhetően” - így Norbi. Én még többet vártam az oroszoktól, 2-3 dobogót mondtam, úgyhogy mindketten túlzásba estünk.
A BMW-s tippeken előre lehetett tudni, hogy nem keresünk majd sokat hiszen teljes volt az egyetértés. Tom Coronel lesz a legjobb, Mehdi Bennani pedig többször is dobogóra áll majd. Stefano D'Aste "mélyrepülését" viszont egyikünk sem látta előre.
Végül, márciusban még mindketten úgy hittük, Norbi egynél többször is győzni tud majd.
"Most azt mondom, két futamot nyerek, és ebből az egyik a hungaroringi lesz” - vélte Ő. "Én három Michelisz győzelmet tippelek, és azt, hogy ezek között ott lesz a hungaroringi első futam is" - bizakodtam én. Milyen kis optimisták voltunk. :)

Michelisz_honda_usa_3

Fotó: Eurosport

A párbaj utolsó része a top10 pontos sorrendje. Ezt a következőképpen elemeztem. Egy pont jár annak, aki eltalálta a bajnok személyét (ezt Norbi már be is zsebelte). További egy pont, a top3 eltalált helyezéseiért. Pontot adtam még a 4.-5. és a 6.-10. helyezettek szereplőiért, a pontos pozíció eltalálása viszont itt már nem volt kötelező.
Norbi Muller bajnoki címe mellett Tarquini második helyével is szerzett egy pontot. 3-1. Én felcseréltem az első kettőt, azt pedig egyikünk sem gondolta, hogy végül James Nash lesz a harmadik.
Rob Huff negyedik helyezését sikerült telibe találnom, míg Norbi őt a top3-ba tette, úgyhogy ez egy pont nekem (végre!!!): 3-2.
Monteirot mindketten a top5-be vártuk (balgák lévén), így ez a pont elúszott. A 6.-10. helyezettek közül mindketten eltaláltuk Coronelt és Oriolát, a többieket viszont nem, úgyhogy ha jól számolom, akkor a végeredmény:

5-4 Michelisz Norbi javára!!!

Ezúton is gratulálok, és a mondás megint megállta a helyét: aki tudja csinálja, aki nem, az beszél róla. :)
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21