Juni Gyuri beszámolója a Zengomotorsport.hu oldalról:
Ébredezünk a végtelennek tűnő szabadságból, elmacskásodott végtagjainkkal újra meg kell tudnunk kapaszkodni a rajtrács első harmadában és megtartani vezető pozíciónkat a Yokohama Drivers' bajnokságban. Jövő hétvégén következik Sonoma, Kaliforniaban. És sikerült előtte tesztelnünk egy teljes napot! Nem ott. Amott! Szlovákiában.
Azért ez a WTCC földrajzilag is művel minket. Sonoma nekünk eddig annyit mondott, mint egy Beverly hillsi gospel kórusnak a Hungaroring. A pálya, amúgy sportszakmailag tényező a tengerentúlon, így a mindenevő autósport rajongók is ismerik, minden jelentős amerikai széria, gyorsulási verseny megfordult a pályán, de európai aggyal nincs fókuszban. Ez azért remek, mert még a szimulátorra sem lehetett megszerezni a pályát, így nem maradt más, mint a Youtube on-board Sonoma keresés, és a képzelőerő.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
Nem lehet, ennél többet kell tennünk a sikerért!
Norbi nagyon sok felkérésnek tett eleget a szünetben, és összesen két hetet, ha nyugodtan tudott lenni, ez is valami. Minden áldott nap, reggel, korán irány a konditerem, speciális reflex és állóképesség gyakorlatok, izoláltan végezve, az autóban ért terheléseknek megfelelően.
A csapat eltöltött egy napot ismét a Szlovákiaringen. Talán, a felkészülés legfontosabb eleme volt, semmi nem jött jobban, mint az elutazás előtti teszt lehetőség. Persze, Norbi nyúzta a szimulátort is, de ezen a szinten, sokat már nem segít. Ok, mondjuk úgy: a szimulátor képes karbantartani a harapósságot, versenykedvet, a monotónia tűrést, reflexeket, de fejleszteni már nem tud. Ahhoz már az autó is kell! Valamikor este csörög a telefonom, Michelisz Norbi a vonalban:
- Szia! Végeztünk!
- Mesélj!
- Jelentősen más körülmények voltak, mint eddig. Ha csak a hőmérsékletet nézzük, már van differencia a beállítások működése között. Nagyon hasznos volt, nagyon gyorsak voltunk, pedig a használtabb szetteket nyúztuk tovább a kukáig. Feltöltött, nagyon!
- Gergő (mérnökünk) elégedett volt?
- Igen, maradéktalanul. Nagyon jó ötletei vannak, nagyon kreatív, és ez a tesztnap élmény volt egy maroknyi innovatív emberrel. Gergő irányokat feszegetett, amiket muszáj kipróbálnunk valahol, ebben nem lehet a szimulátorra hagyatkozni. Lehet, hogy nem fognak működni, de akkor meg azt is tudnunk kell, és nem okvetlen versenykörnyezetben kell velük küzdenünk.
- Se Zoli, se én, még csak nem is hiányoztunk?
- Neem!  - nevet.
- Ok, értek én a szóból! Főleg a szépből! Mit tudsz hasznosítani ebből Amerikában?
- A pálya új lesz, teljesen ismeretlen. Viszont az itt elvégzett munka nem vész el. Amiket most kipróbáltunk, az már a mi tudásunk, bármikor mozgósítható adatokkal. Az viszont, hogy éles köröket tudtam menni ezen a napon, nagyon sokat jelentett. Visszatért az érzés, a hangok, a szagok, az erőhatások, újra hazaértem! Egy 22 órás repülőútra nem lehet jobban feltöltődni, köszönöm a csapatnak!
- Tarquini, Monteiro, Nash egy promóciós túrán járt már a nyáron ott. Lehet ez előny?
- Aligha. Gyorsan tanulom a pályákat. Öt-hat kör elég, hogy teljesen  feltérképezzem, hogy hol lehet még idő benne, amit a beállításokkal tudsz elérni. Átlag 10 kör és tényleg mindenki ismeri a pályát. Hogy mennyire jól, az az időmérőn kiderül. A trükkösebb előzési pontokra, féktávokra pedig szintén csak az éles menetekben lehet rálelni.
- Köszönöm, szép munka volt, vigyázzatok magatokra hazafelé!
Eddig a beszélgetés nyilvános része. Ez azt jelenti, hogy Brazíliához hasonló felkészülési munkát tudtunk elvégezni, ami kivételes az eddigi pályafutásunk során. Nem gondolom, hogy a többiek tétlenkedtek, de mi, megint többek lettünk sok sok tesztkilométerrel. És ez még így sem garantál semmit, de rövidíteni fogja utunkat a végső célig az biztos.
Forrás és fotó: zengomotorsport.hu
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32