A pontosan egy héttel ezelőtt megtartott hungaroringi Honda-teszten nem csak Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro, de a Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbi is ott volt. A magyar versenyző ugyan nem ült autóba (ez még a portugálnak sem adatott meg), ám így is gyűjtötte az információkat a helyszínen.
Az egynapos magyarországi teszt során elsősorban futóműalkatrészeket és beállítási variációkat próbált ki a JAS Motorsport, illetve kisebb motorhangolási fejlesztéseket is teszteltek, így Norbi számára úgy is értékes volt a látogatás, hogy az autót magát nem vezethette.
Különösen a beállítások szempontjából, hiszen rálátást nyert az olasz csapat által próbálgatott irányokra, így nem nulláról kell majd kezdeni az építkezést, amikor - várhatóan Pekingben - megkapják az új alkatrészeket.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
A fő téma természetesen a motorfejlesztő csomag volt, amiről persze Tarquini sem szolgálhatott nagyon részletes információkkal, hiszen csak a rákövetkező nap, Szlovákiában kezdték el tesztelni. Ami viszont jó hír, hogy a tervek szerint a Zengő Motorsport a gyári csapattal együtt juthat hozzá a fejlesztéshez.
"Az a terv, hogy a soron következő futamokon mind a négy Honda egyszerre kapja meg a fejlesztést, amely reményeink szerint egy kicsit közelebb visz majd minket a Citroënekhez" - írta Norbi a 'michelisz.hu'-n.
Azóta volt egy rövid levélváltásom Alessandro Marianival, aki elárulta, nem beszélhetünk komplett új motorról, inkább néhány alkatrész fejlesztése történt meg. Ezt Norbi is megerősítette, amikor azt írta, csak olyan elemeket cserélnek ki, amelyek nincsenek homologizációhoz kötve.
A Hungaroringen egyébként meglehetősen kevés időt töltött a pályán a tesztautó, és a Norbi által mért időeredmények sem reprezentatívak, hiszen sokkal hűvösebb volt, mint a május eleji  versenyhétvégén és az azt követő teszten. Tarquini Norbinak adott értékelése viszont már annál ígéretesebb.
"Azt mondta, nagyon ritka, amikor már a bevezető körön érzi a különbséget, de a mostani ilyen alkalom volt, egyértelműen pozitívan értékelte a fejlesztést. Mivel annyira már ismerem őt, hogy tudom, csak akkor szokott véleményt alkotni, ha biztos a dolgában, pozitív érzésekkel jöttem haza."
Bizonyára sokan várjátok már a szlovákiaringi tesztről szól értékeléseket. Már kapcsolatban vagyok a pilótákkal valamint Marianival, és mihelyst sikerül valami érdekeset kiszednem belőlük, jelentkezem.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00