Michelisz Norbi az ötödik helyen zárta a sanghaji második szabadedzést, Tom Coronel mögött a második legjobb BMW-s lett, és valamennyi privát ellenfelét maga mögé utasította. A Zengő Motorsport pilótája mégsem volt felhőtlenül boldog, amikor az edzések végeztével nyilatkozott a Túraautó Hírblognak.
"Úgy érzem egyelőre nem tartunk ott, ahol ilyenkor lenni szoktunk. Az FP2 nagyjából valós képet adott az erőviszonyokról, de bármilyen furcsán is hangzik, az ötödik hely szerintem nem teljesen reális tőlem. Lehet, hogy egy kicsivel jobb szett gumi került fel a BMW-re, mint a többieknél, nem tudom, de az az érzésem, hogy ennél kicsivel hátrébb fogunk végezni az időmérőn. Ettől függetlenül azt gondolom, meglesz a továbbjutás" - mondta Norbi
A magyar pilóta idén az eddigi tíz fordulóból csak háromszor maradt le az időmérő második feléről, legutóbb két hete Suzukában, amikor 14. lett a Q1-ben. Tavaly összesen ennyiszer csúszott ki a top10-ből, jó lenne, ha idén sem emelkedne ez a szám. 2011-ben egyébként a negyedik pozíciót szerezte meg Sanghajban, igaz, az egy másik pálya volt. A jelenlegi viszont hosszú egyenesei miatt elméletben nem annyira kedvező a BMW-nek, bár Norbi szerint nem ez a probléma.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Nem azzal van a gond, hogy gyenge az autó az egyenesekben, érdemes megnézni Tom Coronelt, aki végig stabilan az élbolyban tudott maradni. Én viszont tulajdonképpen hibátlan körökkel sem tudtam elé kerülni. Nehéz most megmondani, hogy mi lehet probléma gyökere, de úgy érzem egy pici hiányzik a tempónkból. Ennél jobbak szoktunk lenni. A beállításokon egyébként nem sokat változtattunk Suzukához képest, mert jól vezethető volt a BMW" - zárta Norbi.
Az időmérő edzés 8:30-kor kezdődik, és az Eurosport élőben közvetíti.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30