Michelisz Norbi csalódott, és az sem nagyon vigasztalja, hogy két ponttal növelte előnyét Pepe Oriolával szemben a Yokohama kupában. A Zengő Motorsport pilótája ugyanis vérbeli autóversenyző, és úgy van vele, ha jó az kocsi, akkor jó eredményeket akar elérni, és nem a morzsákat gyűjtögetni. Bár gyanítom, ha végül két pont előnnyel lesz bajnok Makaón, akkor nagyon fogja szeretni a sanghaji kettőt.
Az első futamon Michelisz a harmadik rajthelyről indult, ám már az első kanyarban jöttek a bajok. Összeütközött Yvan Mullerrel, és megsérült az autó futóműve. Később egy áthajtásos büntetést kapott a rajbalesetért, és végül a 16. helyen zárt, ami Hugo Valente büntetésével 15. lett. A Yokohama kupában a nyolcadik pozíció lett az övé, amiért egy pont jár.
"Az első futamon rosszkor voltam a rossz helyen. A rajtom jó lett, a negyedik helyen haladtam, és arra gondoltam, ha ebben pozícióban át tudom vészleni a kavarodást, akkor elégedett leszek. DE az egyes kanyar folyamatosan szűkül, és amikor belenéztem a tükörbe, láttam, hogy Turkington próbálkozik mögött. Igyekeztem helyet hagyni neki, a másik oldalról azonban Muller érkezett, aki viszont nem indult valami jól, és Huffot üldözte. Lehet, hogy TV-ben úgy látszott, hogy nekicsúsztam, de igazából egyszerűen összementünk. Ha nagyon hibást akarunk találni, akkor ez én vagyok, de szerintem ez egy olyan eset, ami sokszor előfordul a repülőrajtok után" - mesélte Norbi.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Sajnálom, hogy így történt, nem akartam beavatkozni a világbajnoki címért folyó küzdelembe. A futam után egyből átmentem a Chevy boxába, és elnézést kértem Mullertől, aki azt mondta, semmi gond, nem haragszik az esetért. Sőt, beszéltem Ron Hartvelttel, az RML projekt menedzserével, és szerinte is átlagos versenybaleset volt az egész, nem kellett volna megbüntetni érte."
Sajnos a második futamon sem sikerült javítani, ám ez még kevésbé volt Norbi hibája.
"Nagyon rákészültem az állórajtra, mert meg akartam nyerni a privát értékelést. Sikerült is jól eljönnöm, és még D'Astét is megelőztem. A kanyarban viszont mellém fékezett, ami önmagában nem lett volna baj, de a másik oldalon megérkezett MacDowall, a kettejük harapófogójába kerültem. Sajnos kaptam egy defektet, és ezzel gyakorlatilag véget is ért a versenyem" - folytatta Michelisz.
Külső szemlélőként még lehet pozitívumokat találni a sanghaji hétvégében, például, hogy Norbi előnye így is nőtt a privát bajnokságban, ám a magyar pilóta ennek csak kicsit tud örülni.
"Persze nem rossz, hogy sikerült növelnem az előnyömet, és szerencsénk volt, hogy Oriola is gyengélkedett a hétvégén. Ám mi arra szeretünk koncentrálni, hogy nálunk minden rendben legyen, és ki tudjuk hozni magunkból a maximumot. Az edzéseredmények alapján márpedig ennél sokkal több volt bennünk Sanghajban. Lehet, hogy furcsán hangzik, de még akkor is jobb hangulatom lenne, ha csökkent volna az előnyöm, de tudom, reális eredmény született, és mindent kihoztunk magunkból valamint a BMW-ből" - magyarázta Norbi.
A csalódott hangulatot kicsit vidámabb légkör váltotta fel, amikor Makaóról és az esélyekről kezdünk beszélgetni.
"Azért még így is elég kényelmes helyzetben vagyok Makaó előtt, és úgy gondolom, jó esélyünk van megnyerni a Yokohama kupát. A tempó rendben volt, az autó jól viselkedett, a balesetek nélkül simán tudtam volna növelni az előnyöm. Ez bizakodással tölt el. Oriola mellett viszont már D'Aste is beszállt a küzdelemben, és nehéz lenne megmondani, hogy melyikük a keményebb ellenfél. Mivel Makaó inkább a fronthajtású autóknak kedvez, ezért azt mondom, hogy Oriola a veszélyesebb, D'Aste viszont remek formában van, és nagyon tapasztalt. Viszont a pontok alapján még mindig én vagyok a legnagyobb esélyes."
Norbinak pillanatok alatt elröpül majd a Makaóig hátralévő két hét.
"Egy vacsora és egy jó alvás vár rám, aztán irány haza. Otthon az egyetemmel is foglalkoznom kell, illetve lesz pár rendezvény, ahova meghívást kaptunk. Az azt követő hét elején pedig már indulunk is Makaóba, az idényzáróra, ahonnan remélem, bajnokként térek haza" - zárta Norbi.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21