A hosszúra nyúlt amerikai kirándulás után Michelisz Norbi újra itthon van, kipihenten (ebben azért van némi túlzás; még küzd az időeltolódással), és feltöltődve. Van miből táplálkoznia, hiszen a sonomai hétvége a legtöbb autósporttal kapcsolatos igényét kielégítette. Kétszer dobogóra állhatott, és kétszer győzött a Yokohama kupában. Igazi autóversenyzőként csak egy abszolút győzelmet hiányolt a pakliból, de azért elégedetlenségről szó sincs.
A kiválóan sikerült sonomai hétvége nyilván rengeteg összetevőből állt össze, ezek közül az egyik fontos tényező, hogy Norbi gyakorlatilag az első találkozás pillanatában beleszeretett az Infineon Racewaybe.
"Ahogy megláttam a pályát, beleszerettem. Furcsa, mert olyan, mintha 20 éve megállt volna ott az idő. Az aszfaltot elég hosszú ideje nem újították fel, a létesítményeket sem lehet összehasonlítani az európai top pályákkal. Egy-két forma-1-es pilóta lehet, hogy elég furcsán nézne, ha Abu Dhabi vagy más luxuspályák után itt kéne versenyeznie. Viszont szerintem pont emiatt olyan különleges, ez ad neki hangulatot, na meg a klasszikus vonalvezetés. Engem kicsit a kanyargós, szűk, hullámzó brit pályákra emlékeztet, amiket szintén imádtam. Nagyon szomorú voltam, amikor kiderült, nem nem megyünk Angliába, de Sonoma most kárpótolt ezért" - kezdett bele Norbi.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Valamit tényleg tudhat az Infineon Raceway, mert Amerika legjelentősebb bajnokságai közül az Indycar és a NASCAR is rendez fordulót a San Francisco közelében található pályán.
"Számomra kicsit felfoghatatlan, hogy itt Indycar futamot rendeznek, és hogy valaki hajlandó ezen a pályán együléses autóval végigmenni. Elképesztő élmény lehet. A vonalvezetés nagyon-nagyon tetszett, jó ritmusa van a pályának. Az emelkedők után van egy-két beláthatatlan kanyar, olyankor nyújtogatnom kellett a nyakam, hogy lássak valamit. Egy versenyautóban fontos, hogy a lehető legalacsonyabban legyen a súlypont, ezért alapból elég mélyen ülök. De a futamokra már megvolt az összes érintési pont, úgyhogy nem is kellett látnom a kanyart, tudtam, hogy hol kell fékeznem, és honnan kell kezdeni a kanyart" - folytatta a zengős pilóta az amerikai élmények felidézését.
A televíziós közvetítésből úgy tűnt, hogy az ideális ív mellett rendkívül poros, csúszós volt a pálya, de Norbi az autóból nem érzett nagy különbséget az eddigi helyszínekhez képest.
"Az ív tökéletes volt, jól tapadt az autó a kanyarokban. Az edzések során megpróbáltam párszor az íven kívül fékezni, de nem éreztem, hogy jobban csúszott volna, mint bármelyik másik pályán. Mondjuk sok tapasztalatot szerencsére nem szereztem ilyen téren, mert nem nagyon kellett elhagynom az ideális vonalat" - zárta Norbi.
A sonomai pálya szerencsére három éves szerződést írt alá a WTCC-vel, úgyhogy a mezőny jövőre is visszatér Kaliforniába. Néhány ehhez hasonló, klasszikus vonalvezetésű helyszínt el tudnánk képzelni a naptárban, mondjuk a Suzuka East vagy Marrakesh helyett.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30