AUTO - WTCC MOROCCO 2014

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbi egy hatodik időt ért el a paul ricardi WTCC időmérő második szakaszában, így ha kicsivel is (egy század) de lemaradt a Q3-ról. Az első versenyen a hatodik, a másodikon pedig az ötödik helyről indul majd holnap.
Zengő Zoli elmondása szerint már az edzés megkezdésekor szivárgott az olaj a váltóból a nyeles tengely szimeringjénél, emiatt csúszott a kuplung, és nagyon óvatosan kellett vezetni az autót. Nem éppen ideális körülmények az kvalifikációra.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Norbi a Q1-ben simán hozott egy top12-es időt, a második szakaszban pedig elsőre ötödik lett, ami továbbjutást jelentett volna. A második hullámra viszont már nem jött ki, Gabriele Tarquini pedig egy századmásodperccel megelőzte, így végül hatodik lett. Mint később kiderült, a magyar pilóta a váltó problémái miatt maradt a boxban.
Bár ez a helyezés sem az első, sem a második futamra nem jelent kiemelkedően jó rajtpozíciót, Norbi nem véletlenül nem ment bele a taktikázásba.
"Számunkra most az a legfontosabb, hogy minél több információt gyűjtsünk az autó viselkedéséről határhelyzetben, és nagyon kevés olyan alkalom van egy hétvége során, mint a Q2, amikor új gumival és jó állapotú pályán lehet tapasztalatokat szerezni"  - mondta Norbi a 'zengomotorsport.hu'-nak.
"Azt beszéltük Gergővel, hogy ha erőből a nyolcadik-kilencedik hely környékén vagyunk az első kör után, akkor gondoljuk meg, hogy ki megyünk-e még egyszer. Viszont úgy érzem, ismét megmutattuk, hogy egy körön a hondások között a leggyorsabbak közé tartozunk, és ez mindig nagy élmény."
"Szinte könnyedén futottam azt a kört, ráadásul úgy, hogy az autó sem volt száz százalékos, úgyhogy ez egy jó alap, amire tovább építkezhetünk."
Abban Norbi és Zoli is egyetért, hogy a hatodik hely felülmúlta a várakozásaikat, ennél mindketten nagyobb lemaradásra számítottak az edzések után.
"Várakozáson felül sikerült ez az időmérő; én előzetesen a 7.-9. helyre lőttem be magunkat. A második futam szempontjából ez valamivel kedvezőbb lett volna, de ez most nem a taktikázás ideje."
"Nagyon büszke vagyok a csapatra és Norbira, hiszen egy csúszó kuplunggal mindössze egy századod kaptunk egy korábbi világbajnoktól. Boldog vagyok" - összegzett röviden Zengő Zoltán csapatfőnök.
A délután és az este "aktív pihenéssel" telik majd a csapat életében, mivel egy váltócsere vár rájuk. A holnapi program 13:00-kor kezdődik az első futammal. Most nagyon jól jönne a warm up, hiszen így Norbi csak a felvezető körön tudja majd kipróbálni az új váltót. Reméljük a legjobbakat.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21