Michelisz Norbi a WTCC hivatalos honlapjának is nyilatkozott a bajnoki cím megszerzése után, ahol nagyon találóan úgy értékelték a makaói hétvégét, hogy a pályán győztes nélkül ért véget a Yokohama kupa. A privát értékelést ugyanis mindkétszer Darryl O'Young nyerte, a három esélyes pedig egyik futamot sem fejezte be. A zavarosban halászás egyébként - akárcsak Sanghajban - megint a mi fiúnknak ment a legjobban, mert még ebből a kaotikus hétvégéből is kicsavart egy pontot, a második futamon övé lett a privát leggyorsabb kör.
"A szezon elején három célt tűztünk ki magunk elé: hogy a kilencedik helynél előrébb végezzünk a bajnokságban, hogy nyerjünk egy versenyt, és hogy megszerezzük a privát bajnoki címet. Mindegyiket elértük, úgyhogy nagyon boldognak érzem magam, és büszke vagyok a csapatra. Azt viszont kár lenne tagadnom, hogy a szezon vége hagyott bennem egy kis keserű szájízt. Az utolsó három forduló során összesen három pontot tudtam szerezni, bár most meg megvolt a tempóm, hogy második legyek a második futamon. Ám Oriola nagyot hibázott, és ezzel elrontotta mindkettőn versenyét" - mondta Norbi az fiawcc.com oldalnak.
A zengős pilóta harmadik teljes WTCC szezonjában privát bajnok lett, egy futamgyőzelmet, további két dobogós helyet, egy pole pozíciót és két abszolút legjobb kört szerzett idén. Ja, és hatodik lett a bajnokságban.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
6 ÓRA
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22