Michelisz_tarquini_dobogon

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbi nemrég terjedelmes interjút adott a WTCC hivatalos honlapjának, amelyben beszélt az új szabályokról, a spanyolországi Honda tesztről, az idei esélyekről és a közelgő századik versenyéről is.
A magyar pilóta a legtöbb témakörben olyan gondolatokat fogalmazott meg, amelyeket már többször is olvashattatok a WTCC Blogon, így szokás szerint csak az újdonságokat gyűjtöttük ki.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
A 2014-es esélyeket firtató kérdésre Norbi kifejtette, a Citroën számára előny, hogy három világklasszis pilótával rendelkezik, és már fél éve teszteli az új autó, ám ez sem garancia a totális sikerre. A Chevrolet-vel viszont nem számol a bajnoki esélyesek között.
"Az RML az egyik legjobb csapat a mezőnyben, úgyhogy semmi kétségem afelől, ismét erős autót építenek majd. Mivel azonban privát csapatok versenyeztetik a Cruze-okat, úgy hiszem, ők nem lesznek versenyben a bajnoki címért hosszú távon, annak ellenére sem, hogy jó versenyzők ülnek majd az autókban" - mondta Norbi az 'fiawtcc.com' oldalnak.
A magyar pilóta szerint a Lada elsősorban James Thompson és Rob Huff képességeire támaszkodhat idén, és úgy véli, minimum dobogós helyekért fognak harcolni a Grantával. Összegezve tehát a zengős pilóta Citroën - Honda párharcra számít idén.
2014 sok szempontból is fontos lesz Norbi számára, többek között egy komoly mérföldkő is látótávolságon belül van: ha minden jól alakul, a Hungaroringen ünnepelheti századik WTCC futamát.
"Hihetetlen, hogy repül az idő! Különleges pillanat lesz a Hungaroringen ünnepelni a századik versenyt. Az elmúlt négy év rengeteg kihívást tartogatott számomra, de mégis ez volt életem eddigi legboldogabb időszaka. Büszke vagyok ez elért eredményekre, de tudom, még hosszú út áll előttem, hogy igazán érett versenyzővé váljak, és rendszeresen futamgyőzelmekért harcolhassak."
A jövő évi célokról Norbi csak annyit mondott, szeretne ismét előrébb lépni az eddigi eredményekhez képest.
"Emellett az is fontos lesz, hogy versenyről-versenyre javuljak, és folyamatosan egy szinten legyek azokkal, akik azonos technikát használnak"- zárta Norbi.
Michelisz arról is beszélt, hogy mekkora megtiszteltetés egyhuzamban harmadik éve Magyarország legnépszerűbb sportolójának lenni, és hozzátette, az évek során megtanulta, hogy fordítsa a maga hasznára a rajongók szeretetét, és hogyan kovácsoljon motivációt belőle lelki teher helyett.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33