Michelisz Norbi öt pozíciót javított a teszten elért eredményéhez képest, és ötödik lett a sonomai WTCC hétvége első szabadedzésén. Norbi helyezése nagyon biztató, főleg annak fényében, hogy valamennyi privát ellenfelét sikerült megelőznie, és ő lett a legjobb a BMW-sek között is. Az edzést egyébként Yvan Muller nyerte, elsőként 1:46-os kört futva, és nem kis meglepetésre Tom Chilton lett a második a Forddal. Alain Menu zárt a harmadik helyen, a svájci mögött pedig Gabriele Tarquini, Norbi, Mehdi Bennani és James Nash volt a sorrend.
A Fordok hirtelen feltámadása körül érzek némi PR szagot, nem kizárt, hogy új gumit is feltettek a jó eredmény érdekében. Ám szemmel látható, hogy fejlesztettek a Focuson a nyári szünet során, például új hátsó légterelőt kapott a kocsi. Norbihoz visszatérve még, a Yokohama kupában érdekelt ellenfelek ezúttal nem alkottak maradandót, Pepe Oriola 11., Stefan D'Aste, aki egy megpördülést is bemutatott, pedig 12. lett.
A teszthez hasonlóan az első szabadedzést is félbe kellett szakítani, miután olaj kerülhetett a pályára. Az Eurosport Player jóvoltából alkalmunk volt megnézni, hogyan dolgozik az amerikai pálya személyzete. Maradjunk annyiban, hogy nem sok időt vett igénybe a takarítás. Pillanatok alatt benn voltak a sportbírók, érkezett egy gép, amely maga előtt zeót szórt (fehér por, amivel felitatják az olajat), és egy hatalmas hengerkefével egyből fel is takarította a maradványokat. A mezőny még alig ért be a pályáról, már indulhatott is vissza.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
16 ÓRA
A Bamboo Engineering amerikai vendégpilótája, Robb Holland még profitált is a piros zászlóból, hiszen megérkezett a várva várt, az FIA által is elfogadott bukósisak, így az edzés végére ő is kimehetett. Holland legutóbb Nagy-Britanniában versenyzett, és csak kis késéssel kapta vissza a felszerelését.
A sonomai hétvége 20:30-kor a második szabadedzéssel folytatódik, 23:15-kor pedig következik az időmérő, amit az Eurosport élőben közvetít.
Az első szabadedzés végeredménye:
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32