Michelisz ismét a pódiumon, megnyerte a privát értékelést az első futamon, Ő volt a legjobb bmw-s! Wéber a rajt után visszaesett a nagy kavarodásban, meglökték, azt még kivédte, de a kegyelemdöfést Dudukalo vitte be.
Még az első körben jártunk, csak már a pálya utolsó harmadában. Gábor azonnal szerette volna visszamészárolni az elvesztett pozíciókat. Remekül jött a ki a lépés, vagy három helyet szerzett volna vissza, amikor előtte Dudukalo lesodródott az ívről, majd úgy jött vissza a bukótérből, mintha egy üres pályán szórakozna. Nem adta meg a „jobbkéz szabályt”, nem foglalkozott senkivel úgy, ahogy volt visszahömbölgött a pályára. Igen, erre mondjuk, hogy elefánt a porcelánboltban. A nagyobb baj az volt, hogy Gábor épp ott versenyzett, ahol ez az eszetlen manőver pont az ő hátsó ajtajában végződött. A teljesen szabályosan versenyző Wébert egyszerűen lezúzta. Pörgés, és sóder lett a vége.
Michelisz jól rajtolt, de, Huff annyival jobb technikában ül, hogy nem volt meglepő a pozíció vesztés, sajnos a repülőrajt nekik kedvez. Így csak egyetlen hely csúszott ki Norbi kezéből, utána nem volt ellenfél a negyedik helyen. Talán élete legunalmasabb köreit futotta, egykedvűen nézve, ahogy a gyári versenyzők lassan, nyúlnak, távolodnak és, ahogy a mezőny távolodik mögötte. Kellemes légüres térbe került, ami csak az eredmény szempontjából kellemes persze. Egy versenyző nem bírja a tétlenséget és ez az volt, hosszú körökön át. Coronelt megverte, aztán a többiek tényleg messze voltak, mégis elégedetlen a tempójával. Megértem, igen, ez nem egyszerű érzés.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
9 ÓRA
Wébert közben kihúzták a sóderből és bejött a boxba. Előkerült a legendás terrorista szalag és sebbel lobbal készült az új fejlesztésű BMW, romokból és szigszalagból. Azt kell mondjam, óriás szerencsénk volt! HA ez az ütés a futóműre megy, akkor Lisszabonig repül a kerekünk és a futóművünk. Így a futam alatt is szerelhettünk, és a végére még vissza is tudott menni, azért ez nagy dolog, gratula a szerelőcsapatnak. Ha nem tudunk kijönni és ottmaradunk a homokozóban, akkor Gabi autóját 15 perc alatt kellett volna rendbe tenni a két futam között, de így volt idő a generálra. Sőt, vissza is tudott menni egy tesztkörre, hogy minden oké-e, és jött is ki.
Hát ennyi. Tényleg szerencsénk volt megint. Önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe ez mondjuk pech, de rögtön kaptunk a sorstól egy lehetőséget, hogy kikalapáljuk más hülyeségét, így nem került veszélybe a második futam, ahol remek pozícióban kezdheti a futamot Wéber.
Jól van, erről szól a két autós csapat. Rövidesen indul a következő futam, szép volt fiúk! Várom az állórajtot.
Forrás: zengomotorsport.hu
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22