Az előzmények ismeretében váratlanul jól szerepelt Michelisz Norbi a sanghaji időmérő edzésen, ahol a Q1-ből az ötödik idővel jutott tovább, majd a második szakaszban többek között Rob Huffot és Colin Turkington is megelőzve harmadik lett. A magyar pilóta a kvalifikáció előtt még arról beszélt, hogy nem haladnak jól a dolgok, és reméli, sikerül bejutni az időmérő második szakaszába. Végül is sikerült... Norbi egyébként sokat köszönhet Mehdi Bennaninak, az ő szélárnyékát kihasználva tudta ugyanis bebiztosítania a továbbjutást.
A Q2-ben aztán Tom Coronelre sikerült ráakasztani a kampót, és így született ez a zseniális harmadik idő. Ahhoz képest, hogy az edzéseken 1:57 alá sem tudott bejutni a narancs BMW, most 1:54.5-öt repesztett. Norbi tehát az első futamon a harmadik, a másodikon pedig a nyolcadik helyről indulhat vasárnap.
A Q2-t Alain Menu nyerte, aki egyhuzamban harmadszor szerezte meg a pole pozíciót. A svájci láthatóan remek formában van, az eredmények pedig kezdik meghozni az önbizalmát. Kár, hogy néhány balszerencsés futam miatt még mindig jelentős a hátránya az összetettben, különben nagyon izgalmassá tehetné a végjátékot. Yvan Muller végzett a második helyen, és mivel Huffot Norbi is megelőzte, a francia két pontos előnyre tett szert az összetettben.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
A visszatérő Colin Turkington ismét bizonyította képességeit, az ötödik helyen zárt úgy, hogy 2006 óta először vezetett első kerekes versenyautót. Norbi két legnagyobb riválisa, Stefano D'Aste és  Pepe Oriola hatodik illetve hetedik lett. Az olasz megint eljátszott a hattyú halálát a szabadedzéseken, aztán tessék... Gabriele Tarquinivel történt valami a Q2 elején, ezért csak az utolsó pillanatban tudott értékelhető kört futni, amivel kilencedik lett. Neki köszönhetően Tom Coronel ölébe pottyant a pole a második futamra, Alekszej Dudukalo pedig, aki sokáig markában érezhette az első rajtkockát, 11. lett.
Említést érdemel még Fredy Barth, aki a visszatérő versenyén egyből bejutott a Q2-ben, ráadásul óriási izgalmak között, az utolsó pillanatban. Ott viszont nem sikerült a csoda, 12.-ként zárt.
És akkor nézzük a kimaradókat. Mehdi Bennani 13. lett, őt kifejezetten sajnálom, hiszen neki is köszönhető, hogy Norbi végül továbbment. Marokkói számára ezzel egy nagyon szép sorozat ért véget, hiszen a Hungaroring óta mindig bejutott a top12-be. Az egy hete Sanghajban még versenyt nyerő Darryl O'Young 14. helye is meglepetés, főleg, hogy a csapattársa, Alex MacDowall simán bemasírozott a 12-be. Újra hoppon maradtak a Fordok, James Nash 15., Tom Chilton pedig 22. lett. Hiába a biztató szabadedzések, Fernando Monje és Tom Boardman is tovább várakozhat az első Q2-es szereplésre, és Tiago Monteironak is igaza lett, nem sikerült megismételni a suzukai teljesítményt a Hondával.
A régi S2000-es autók közül a hongkongi bajnok Eric Kwong végzett a legjobb helyen, és egyedül a BMW-s Alex Liu csusszant át a limitidőn. Talán megkegyelmeznek neki.
A Q1 végeredménye:
A Q2 végeredménye:
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23