Ha minden Manuela Vasquez Blandon tervei szerint alakul, jövőre női pilótája is lehet a Túraautó Világbajnokságnak, ami történelmi pillanat lenne, hiszen az eddig eltelt tíz év során kizárólag férfiak versenyeztek a WTCC mezőnyében (leszámítva Maria De Villota 4 futamos beugrását).
A 29 éves kolumbiai hölgy azonban most fejébe vette, hogy 2015-ben már a José Maria Lópezzel, Yvan Mullerrel, Michelisz Norbival és a több túraautó vb-s menővel szeretne egy mezőnyben száguldozni. Ennek érdekében állítólag már fel is vette a kapcsolatot több WTCC-s alakulattal, ám eddig még senki nem harapott rá az ötletre.
Pechito López világbajnoki címe óta nem csak Argentína, de egy kicsit az egész dél-amerikai régió WTCC lázban ég, Vasquez pedig valószínűleg ezt használná ki, hiszen mikor lehetne nagyobb eséllyel szponzorokat bevonni egy ilyen projektbe, mint most, amikor elég sokat beszélnek a Túraautó Világbajnokságról.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
A tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre, így most Manuela Vasquez bizonyítani szeretne; a soron következő hétvégén rajthoz áll Argentína második legrangosabb túraautó bajnokságában, a Top Race V6 sorozatban, amelyben korábban Pechito is versenyzett, sőt, 2009-ben bajnok is lett. A kolumbiai hölgyet a Top Race NOA csapat hívta meg a Comodoro Rivadaviában rendezendő fordulóra, ahol - ha minden igaz - egy Volvóval áll majd rajthoz.
"Hálás vagyok a Top Race NOA csapatnak a meghívásért, ez egy nagyszerű lehetőség lesz, hogy megmutassam a tehetségem Argentínában is. Utána folytatom a felkészülést, hogy én lehessek az első kolumbiai versenyző a Túraautó Világbajnokságon" - idézi Vasquezt az AutoTVPeru.

Manuela_Vásquez_arc2

Fotó: Eurosport

Vasquez viszonylag tapasztalt túraautósnak számít, bár az igazán kiemelkedő siker még nem jött össze. A gokartos időszak után (2008-ben nyolcadik lett hazája bajnokságában) hamar Európába került, ahol az olasz majd a spanyol Renault Clio kupában versenyzett. Legjobb összetett eredményét 2011-ben érte el, amikor 13. lett Olaszországban. Közben vissza-visszajárt a kolumbiai TC2000-es sorozatba is egy-egy hétvégére. Tavaly aztán egy szinttel feljebb lépett, és az olasz Ginetta márkakupában próbált szerencsét.
A WTCC mellett most éppen Kolumbia egyik legfontosabb pályaversenyére, a hatórás bogotái endurance futamra készül, ahol jelen állás szerint 70 autó áll majd rajthoz.
Azt csak én teszem hozzá, hogy mi magyarok talán jobban "örülnénk", ha a kolumbiai mégsem járna sikerrel, hiszen mégis csak Bús Edinát szeretnénk a WTCC első állandó női versenyzőjeként köszönteni. :)

Manuela_Vásquez_arc1

Fotó: Eurosport

Manuela_Vásquez_arc3

Fotó: Eurosport

WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00