Idén is garantált lesz a holland eredetű kuncogás a Túraautó Világkupán, mivel Tom Coronelnek megint összeállt a költségvetés, így a közönség kedvenc veterán ezúttal is ott lesz a mezőnyben. 
A csapat és az autó tekintetében nincs nagy meglepetés, ahogy azt előre jeleztük, Tom Kapitány marad a Comtoyou Racingnél, ahol a nemrég bejelentett négy második generációs Audi RS 3 LMS TCR egyikét vezeti majd. 
"Néha azt mondom, a WTCR tényleg a World of Tom Coronel Racing
(Tom Coronel versenyzésének a világa)
, úgyhogy én egyszerűen ide tartozom. Boldog vagyok, hogy megint összeállt minden, köszönhetően jó néhány értékes partner támogatásának. Közülük is a DHL az első. Ha nem versenyezhetek, bekattanok. Ez az, amit a legjobban szeretek csinálni" -
mondta a bejelentés kapcsán Coronel. 
WTCR
Ha egynél többször látnád Michelisz Norbiékat, most itt az alkalom
26/01/2022 15:59
Begin Mailchimp Signup Form#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */End mc_embed_signup
A holland versenyző idén a harmadik szezonját kezdi a belga Comtoyou Racinggel, ahol saját elmondása szerint új otthonra talált. Annyira, hogy tavaly ismét dobogós helyekért harcolt, sőt, Szlovákiában futamot is nyert. Ezekre a sikerekre építene idén az új autóval. 
"Az Audi a TCR kategória egyik legsikeresebb márkája; az elmúlt négy évben világszerte 1051 indulásból 280 győzelmet szereztek. Az autót most nagyon sok szempontból fejlesztették, mind a vezethetőségben, mint a beállítási lehetőségek terén. Valójában az autó annyira új, hogy egy speciális álcafestést kap az első néhány hétvégére, mivel egyelőre még nem elérhető kereskedelmi forgalomban." 

Tom-coronel-uj-audi.jpg

Fotó: Eurosport

A Comtoyou Racing számít Coronel tapasztalatára az új autó finomhangolásában.
"Mivel friss technikával érkezünk, 2021 egy különleges éve lesz számunkra. Tom Coronel elképesztő mennyiségű tapasztalattal rendelkezik a túraautó versenyzésben, amiből profitálhatunk az autó fejlesztése során. Már a 2020-as teljesítményével is nagyon elégedett voltam, de az az elképzelés, hogy idén még erősebb legyen. A Comtoyou DHL Team Audi Sport célja a WTCR bajnoki cím lesz 2021-ben"
- fogalmazott Francois Verbist csapatmenedzser. 
A szerződés bejelentése kapcsán a DHL ügyvezetője John Pearson is méltatta a hollandot, kiemelve, hogy Coronel mindig túlteljesíti a támogatók elképzelését, hajlandó beletenni az extra munkát, hogy a partner elégedett legyen. Ez lesz a hetedik közös évük vele, és nagyon bíznak a sikerben. 

Tom-coronel-uj-audi2.jpg

Fotó: Eurosport

Hasonlóan vélekedik róla az Audi Sport Customer Racing vezetője, aki nem csak jó pilótának, de kiváló nagykövetnek is tartja a WTCR mókamesterét. 
"Tom Coronel a jelenkor egyik legismertebb túraautó versenyzője; több mint 500 versenyen indult mostanáig. Tavaly óta az Audi RS 3 LMS-el versenyez, és nagyon büszke vagyok rá, hogy idénre is az Audit választotta. Tom egy elképesztőn sportszerű pilóta, és a motorsport kiváló nagykövete, nem csak Hollandiában, de messze az otthona határain túl is. Egy igazi egyéniség, akit minden ellenfele tisztel"
- mondta róla Chris Reinke.
A Comtoyou Racing negyedik versenyzőjét később jelentik be, ám annyit már most tudni, hogy Coronelhez hasonlóan egy ügyfélpilóta csatlakozik az Audi Sport által küldött Fred Vervisch - Nat Berthon pároshoz. 
A WTCR mostanáig (03.23) hivatalosan bejelentett mezőnye: 

pilotak2021.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00