Salzburg_general

Fotó: Eurosport

A 2014-es WTCC naptárban is helyet kaphat a Salzburgring, miután a karakteres osztrák versenypályán ismét két fordulatos és izgalmas versenyt láttunk. Akárcsak egy éve, a második futamon megint új győztest avattak (James Nash), és újra egy olyan csapat nyert (Bamboo), amely még sosem állhatott a dobogó tetején.
A hétvége során, és különösen a botrányos időmérő edzést követően olyan vélemények is elhangoztak a paddockban, hogy az egész bohózat a pálya rossz vonalvezetésének volt köszönhető. Mint ismeretes a Q2 végén a versenyzők lassan vonatozva haladtak a pályán, mert senki nem akarta felvállalni a mozdony szerepét, azaz nem akart szélárnyékot adni a többieknek.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
Bár akadtak olyanok, akik kitették volna a Salzburgringet a naptárból, a WTCC promótere máshogy látja a helyzetet.
"Egyáltalán nem látom okát, hogy miért ne térnénk vissza. Szerintem a pálya vonalvezetése tökéletes, ez egyike legjobb a tradicionális túraautó pályák közül. Ugyan voltak olyan újságírók, akik kritizálták a pályát, és a vonalvezetést tették felelőssé a kialakult helyzetért, szerintem azonban nincs igazuk" - idézi Lottit a Motorsport-Total.
Annyi biztos, hogy az eddigi két salzburgi hétvége izgalom és kiszámíthatatlanság szempontjából minden igényt kielégített. Tavaly a második futamon egyre-másra kapták a defekteket az esélyesek, idén pedig a megbolondult időmérőt követően az legjobbak mindkét futamon a középmezőnyből voltak kénytelenek felzárkózni.
Egyelőre tehát úgy tűnik, 2014-ben is meglátogatják a túraautók az összehajtott virsli-pályát.
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48