Honda_teszt_Monteiro

Fotó: Eurosport

A Motorsport-Total hozta fel először a témát, és bár jelen pillanatban viszonylag kevés esélyt látok rá, azért muszáj foglalkozni vele. A 2014-es nevezési lista nyilvánosságra hozásakor hivatalossá vált, hogy a svéd Nika Racing is ott lesz az idei WTCC mezőnyben, ám egyelőre nem véglegesítették, milyen autóval.
Első körben mindenki Chevrolet-ra tippelt, hiszen tavaly az amerikai márka volt a legerősebb a mezőnyben, ráadásul Nicklas Karlsson csapának van is két 1.6 turbós Cruze-a.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
A német honlapon azonban Stefan Ziegler megszellőztetett egy pletykát, mely szerint nem kizárt, hogy a Nika egy TC2-es, tehát tavalyi fejlesztésű Honda Civic-kel nevezne a Yokohama kupába. Ha már ez így megjelent, akkor leírom, mit láttam és gondoltam Valenciában.
Dusan Borkovic-csal beszélgetve véletlenül bekeveredtem a csapatoknak és versenyzőknek tartott tájékoztatóra, és ha már ott voltam, csendben meghúztam magam. Itt mutatták be először a nevezési listát, amin szerepelt a Nika is. Nem sokkal később jött egy újabb dia, amin fotók voltak a mezőnyben szereplő TC1-es és a TC2-es autókról.
Itt kezdtem el gyanakodni, hiszen a tavalyi kocsik közül a BMW, a SEAT és a Honda képe szerepelt a dián, a Chevrole viszont nem. Szépen össze is raktam, hogy akkor Nika-Honda a TC2-ben, ám amikor a márkához közel álló ismerőseimnek felvetettem a gondolatot, mind azt mondták, szerintük ez csak véletlen, és nem hallottak arról, hogy bármelyik privát csapat TC2-es Civic-kel akarna menni.
Logikusan gondolkodva meglepő is lenne a dolog, hiszen a Chevrolet tavaly erősebb volt mint a Honda, ráadásul tudtommal olcsóbb is az üzemeltetése. Miért érné meg tehát a Nikának mégis, hogy Hondával induljon?
Egyetlen gondolatom támadt: mi van, ha szeretnének jó kapcsolatokat a JAS-al és a japánokkal, hiszen hosszabb távon egy TC1-es Civic-re pályáznak? Mi van, ha már most úgy állapodtak meg, hogy idén TC2, jövőre TC1? Ki tudja. Mindenesetre érdekes ez a huzavona az autó bejelentésével kapcsolatban.
Fotó: WTCC Media
[ad#1]
[ad#2]
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32