Ng_rus_orul

Fotó: Eurosport

Charles Ng önmagában is vidám fickó, ám a moszkvai időmérő után madarat lehetett volna fogatni vele. A hongkongi drifter, aki második teljes szezonját futja a WTCC-ben az Engstler csapatnál bejutott a Q2-be, ahol kilencedik lett, és így az első sorból rajtolhat vasárnap a második futamon.
Ng eddig még egyszer sem került be a legjobb 12-be az időmérőn, legjobb eredménye egy 14. hely volt tavaly Sonomában. Úgy látja, a mai sikernek nincs különösebb oka, egyszerűen csak végre összeállt minden.
WTCR
A riválisokat meglepte a Hyundai Elantra N TCR BoP-je
2 ÓRA
"Őszintén, szerintem annyit történt, hogy sikerült jó szélárnyékot fognom a Ladák mögött, és úgy mentem, ahogy csak bírtam. Elég balszerencsés voltam az elmúlt néhány hétvége során; csak apróságokról van szó, de mindig közbejött valami. Most viszont minden összeállt, és végre sikerült egy igazán jó eredményt elérnem az időmérőn" - mondta Ng a WorldTouringCars-nak.
"A második legjobb bmw-snek lenni nem is annyi rossz dolog, főleg hogy csak a BMW-király Tom Coronel előzött meg. Nagyon boldog vagyok!"

Ng_rus_bmw

Fotó: Eurosport

Holnapra tehát egyszerűnek tűnik a stratégia. Az első versenyen biztonságban célba kell érni, a másodikon pedig ami a csövön kifér. Megvalósítani persze már sokkal nehezebb, hiszen Moszkvában nagyon könnyű hibázni, ráadásul esőt mondanak holnapra.
"Egy dolog biztos, a bemelegítő edzésen gyakorlom majd kicsit a rajtot, nehogy aztán lefulladjak a második kockában. Még mindig jobb, ha kicsit kiforognak a kerekek, mint ha állva maradnának" - zárta nevetve Ng.
Ng a második hongkongi, aki az első sorból indulhat egy WTCC futamon, azt követően, hogy Darryl O'Young az elmúlt három és fél év során háromszor szerezte meg a fordított rajtrácsos polet. A Team Engster versenyzője viszont valószínűleg abban bízik, hogy a versenyen eredményesebb lesz mint honfitársa, aki egy hetedik és egy 12. helyezést, valamint egy kiesés hozott eddig össze az első soros rajtokból.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
16/05/2021 07:45
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18