Basseng_VLN

Fotó: Eurosport

Szombaton rendezték meg a legendás Nürburgringen a német VLN-bajnokság hetedik futamát, amelyen unatkozó WTCC-pilóták is rajthoz álltak. A hatórás megbízhatósági autóversenyen Charles Ng a saját géposztályában győzelmet aratott, Marc Basseng pedig összetettben a második helyen végzett.
A kacifántos „Opel 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen” nevet viselő viadal – mint a neve is mutatja – 6 órán keresztül tartott, és közel 200 autó versengett a győzelemért. (Jellemző, hogy a hivatalos nevezési lista idén 18 pdf-oldalból állt.) Nem kis dolog tehát itt az élmezőnyhöz tartozni, még akkor sem, ha esetenként egy-egy osztály nem vonultat fel túl sok résztvevőt.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP

Ng_VLN

Fotó: Eurosport

Ng, a Liqui Moly Team Engstler pilótája a Rotek Racing Audi TT RS gépével győzött az SP4T kategóriában. Társa Ulfried Baumert, valamint a tavaly Sonomában a túraautó-világbajnokság két futamán is elinduló Robb Holland volt. Hat óra alatt 35 kört tettek meg a 25,9 kilométeres, Zöld Pokolnak becézett Nordschleifén, így végeztek az első helyen. A trió az összetettben a 25. lett, miközben Marc Basseng másodikként ért célba egy Audi R8 LMS ultra volánjánál, Frank Stippler és Roman Rusinov társaként. A SEAT-s egysége alig több mint 4 perccel kapott a győztes Seyffarth–Bastian–Arnold (Mercedes-Benz SLS) hármastól.
A hatórás VLN futamnak magyar résztvevője is volt, Walter Csaba, Walterné Dancsó Adrienn és Bessenyey Zoltán egy BMW M3-mal indult a H3-as kategóriában, és a géposztály második helyén végeztek.

Walter_VLN_3

Fotó: Eurosport

Walter_VLN_1

Fotó: Eurosport

Walter_VLN_4

Fotó: Eurosport

A BMW-s Charles Ng jelenleg egyetlen megszerzett ponttal a 21. helyen áll a túraautó-világbajnokság összetettjében, a SEAT-os Marc Basseng (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport) viszont a 13., hiszen már 39 pontot gereblyézett össze. A következő WTCC-futamokra Sonomában kerül sor szeptember 7-én és 8-án.
Fotó: WTCC Media, Bessenyei Zoltán FB, Michael Weissner
Írta: Zima Szabolcs és Lanti
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00