Charles Kaki Ng idei első WTCC-s pontjait szerezte a hétvégén, pedig annak ellenére, hogy hongkongi, ő sem versenyzett még a sanghaji f1-es pályán. A Team Engstler pilótája kiváló driftes, még az Egyesült Államokban is megállta a helyét, ám tavaly a szezon vége felé belekóstolt a WTCC-be, és annyira megtetszett neki a dolog, hogy az egész idei szezonra összeszedte a pénzt.
Tavaly élete negyedik WTCC-s futamán pontot szerzett, ám mivel az első kettőn még a teljesen esélytelen szívó 2000-es BMW-vel ment, gyakorlatilag mondhatjuk, hogy élete második versenyén bekerült a legjobb 10-be. A kiváló kezdés után sokan arra számítottak, hogy a csapatfőnök Franz Engstlerhez hasonlóan a kis Ng is rendszeres pontszerző lehet, ám az idei szezon nem a várakozásoknak megfelelően alakult. Eddig egyszer sem sikerült bekerülnie a Q2-be, és a top10-től is elmaradt, legjobb eredménye három 13. hely volt Kína előtt.
A sanghaji forduló sem diadalmenetként indult Ng számára, csak a 18. pozíciót szerezte meg a Q1-ben. Az első versenyen azonban nagyon okosan ment, ügyesen helyezkedett a rajt utáni balesetben, és a többiek büntetéseinek is köszönhetően végül megkaparintotta a 10. helyet, és vele együtt első idei pontját. A második futam már nem alakult ilyen jól, ott 23. lett a hongkongi.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
2 ÓRÁJA
"Hihetetlen! Első alkalommal mentem a Shanghai International Circuit-en, és megszereztem az első idei pontomat a WTCC-ben, miután tizedik lettem a hazai versenyemen. Szeretném megköszönni a munkát a csapatomnak, a legjobb csapatnak, A csapatnak. Nagyon várom a makaói finálét" - értékelt röviden Ng.
A hongkongi egy videót is közzétett az interneten, amit érdemes megnézni.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30