Fontos pillanat volt a mai az elektromos túraautó-kategória, az ETCR életében; a Hyundai Veloster N ETCR bemutatót tartott a legendás daytonai versenypályán, amellyel a géposztály a tengerentúlon is bemutatkozott. 


A Hyundai elektromos túraautóját a márka fejlesztőpilótája, Augusto Farfus vezette, aki három kört tett meg a híres Daytona International Speedway-en, nem sokkal a Michelin Pilot Challenge futam rajtja előtt. 
"Büszke vagyok, és kirázott a hideg, miközben azt néztem, ahogy a Hyundai Veloster N ETCR nagy sebességgel száguld a daytonai oválpályán. Az autó meggyőzően gyors volt, és probléma nélkül üzemelt. A járvánnyal összefüggő korlátozások miatt nem volt könnyű megszervezni ezt a bemutatót, de megérte. Az volt a célunk, hogy a termékünket bemutassuk, és már ez a néhány kör is komoly érdeklődést váltott ki a paddockban"
- nyilatkozta Marcello Lotti, az ETCR-kategória jogtulajdonosa. 
WTCR
WTCR 2022 – naptár, mezőny, szabályok, és minden fontos tudnivaló
16/05/2022 19:00
Az autót vezető Farfus szintén dicsérte az elektromos Veloster sebességét, bár kiemelte, a Hyundai-t elsősorban nem döntött kanyarokra, hanem rövid, intenzív futamokra tervezték.
A bemutatóról egy amatőr felvétel is készült:
Illetve íme a hivatalos közvetítés a ment előtti sajtótájékoztatóról, ahol Lotti és Farfus mellett John Doonan, az IMSA vezetője is megszólalt. 
WTCR
Bőven van még élet a benzines túraautózásban – véli az FIA szakembere
14/05/2022 17:19
Pau
Tassi Ati: szétvet a düh, de tudom, Norbi nem szándékosan csinálta
08/05/2022 20:37