Fontos pillanat volt a mai az elektromos túraautó-kategória, az ETCR életében; a Hyundai Veloster N ETCR bemutatót tartott a legendás daytonai versenypályán, amellyel a géposztály a tengerentúlon is bemutatkozott. 


A Hyundai elektromos túraautóját a márka fejlesztőpilótája, Augusto Farfus vezette, aki három kört tett meg a híres Daytona International Speedway-en, nem sokkal a Michelin Pilot Challenge futam rajtja előtt. 
"Büszke vagyok, és kirázott a hideg, miközben azt néztem, ahogy a Hyundai Veloster N ETCR nagy sebességgel száguld a daytonai oválpályán. Az autó meggyőzően gyors volt, és probléma nélkül üzemelt. A járvánnyal összefüggő korlátozások miatt nem volt könnyű megszervezni ezt a bemutatót, de megérte. Az volt a célunk, hogy a termékünket bemutassuk, és már ez a néhány kör is komoly érdeklődést váltott ki a paddockban"
- nyilatkozta Marcello Lotti, az ETCR-kategória jogtulajdonosa. 
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az autót vezető Farfus szintén dicsérte az elektromos Veloster sebességét, bár kiemelte, a Hyundai-t elsősorban nem döntött kanyarokra, hanem rövid, intenzív futamokra tervezték.
A bemutatóról egy amatőr felvétel is készült:
Illetve íme a hivatalos közvetítés a ment előtti sajtótájékoztatóról, ahol Lotti és Farfus mellett John Doonan, az IMSA vezetője is megszólalt. 
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21