Az Autosport magazin értesülései szerint Eric Néve, a Chevrolet Europe Motorsport vezetője minden követ megmozgatott, hogy valamilyen formában folytatódjon a márka gyári WTCC programja, ám - a látottak alapján - sajnos nem járt sikerrel. A csapat költségvetéséért eddig a Chevrolet Europe felelt, ám a leányvállalat új elnöke, Susan Docherty nem kívánja tovább finanszírozni az alakulatot, amely így a szezon végén kiszáll a bajnokságból.
Néve megpróbált egy szinttel feljebb lépni, és tárgyalásokat kezdett az anyavállalattal, abban bízva, hogy a GM talán lát majd fantáziát a programban, amely a cég első FIA világbajnoki címét szerezte 2010-ben. Ám sajnos Detroitban sem kapott sokkal jobb fogadtatást az elképzelés.
"Abban bíztam, hogy talán a GM átveszi a csapatot, és közvetlenül Amerikából fogják finanszírozni. Végül is ez egy globális motorsport program. Ám sajnos ez nem valósult meg" - nyilatkozta Néve.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A GM a jelenleg futó feladatokra, a NASCAR-ra, az Indycarra és a GT versenyekre, röviden tehát az amerikai projektekre koncentrál. "Nincs elegendő forrásuk, hogy ehhez hozzávegyék a WTCC-t" - tette még hozzá a francia sportvezető.
A válság hatására úgy tűnik egyre több gyártó korlátozza motorsport tevékenységét az anyaországra, de legalábbis az anyakontinensre. A BMW kivonult a WTCC-ből és a Le Mansból is, hogy a DTM-re összpontosítson, a Volvo lefújta a C30 programot, hogy a svédországi TTA bajnokságban induljon, és még sorolhatnánk.
Fotó: fiawtcc.com
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33