Látványos balesetet szenvedett a múlt hétvégi második salzburgi WTCC futamon a Lada Sport Lukoil csapat két gyári pilótája, James Thompson és Rob Huff számára az első kanyarig sem tartott a versenyt. José Maria Lopez a leszorította a fűre Yvan Mullert, aki csúszkálva tért vissza a pályára, és majdnem nekiment Thompsonnak. Az angol menekülőre fogta, és jobbra húzta az autót, ám a másik oldalán már Huffy terpeszkedett. A két Granta összeért, majd az egyik a jobb, a másik a bal oldali szalagkorlátnak csapódott.
Szerencsére hamar kiderült, mindkét pilóta ép bőrrel megúszta az esetet, az autók viszont nem néztek ki valami jól. Felködlött előttünk Tom Coronel marrakeshi zúzása; a holland ugyanúgy a rajtnál ütközött Mehdi Bennanival, és csak a hungaroringi versenyre sikerült összelegózni az autót.
A Lada viszont szerencsésebben járt, tudtuk meg az orosz istálló csapatmenedzserétől.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
21 ÓRA
"Szerencsére a két autó nem sérült olyan súlyosan, mint amilyennek először tűnt. Természetesen így is rengeteg munka vár ránk, de ami a legfontosabb, mindkét kasztni sértetlen maradt" - mondta Max Maximenko a WTCC Blognak.
Ez nagyon jó hír, hiszen Coronelék számára is az jelentette a legnagyobb problémát, hogy a kasztnit Angliába kellett szállítani, ahol kijavították a rajta keletkezett sérüléseket. A Ladánál a jó öreg Max rögtön a balesetek után elkezdte kidolgozni a mentőtervet.
"A szerelőcsapat már Moszkvában van, a két kamion pedig két sofőrrel szintén elindult az orosz főváros felé. Én Magny-Cours-ban készítem elő a moszkvai és a spai futamra a tartalék alkatrészeket. Hétfő reggel kezdjük el összerakni az autókat a Moscow Raceway-en."
Ráfért ez a kis megkönnyebbülés a Lada csapatra, hiszen jövő hétvégén a hazai versenyüket rendezik, ahol mindenképpen szeretnék megmutatni a főnökségnek, van értelme tovább támogatni a WTCC-s programot. Az előzetes tervekkel ellentétben viszont változatlan formában mennek majd a Granták Moszkvában.
"Sajnos nem tudunk új fejlesztéseket bevetni Moszkvában és Spaban sem" - zárta Maximenko.
A Lada Sport Lukoil csapatmenedzsere korábban a WTCC Blog kérdésére az argentínai hétvégére valószínűsítette az első komolyabb csomag érkezését.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22