Egy rövidke, de annál szomorúbb hír jelent meg ma az Autosport magazinban, az brit lap értesülései szerint egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy a WTCC egyik leghűségesebb és legrégibb csapata jövőre búcsút intsen a Túraautó Világbajnokságnak.
Aki csak egy kicsit is foglalkozott már a WTCC-vel, az biztosan találkozott Franz Engstlerrel, a lelkes német csapattulajdonos-pilóta neve valósággal összeforrt a túraautózás elitkategóriájával. Az 53 éves kempteni már 1989-ben versenyzett tetővel a feje felett, először a Német Túraautó Bajnokságban, ahol vezetett BMW-t, Opelt és Alfa Romeot is.
2004-ben kóstolt bele az ETCC-be, és bármennyire is meglepő, 2005-ben, a világbajnokság indulásakor még nem volt tagja a mezőnynek, abban a szezonban ugyanis az olasz sorozatban indult. 2007-ben viszont megnyerte az ADAC Procar bajnokságot (a DTM mellett a másik német sorozat), és még abban az évben rajthoz állt két WTCC hétvégén.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
Azóta rendszeres és megkerülhetetlen szereplője a világbajnokságnak, 2011-ben futamot is nyert Oscherslebenben, közben pedig kétszer volt második és kétszer harmadik a privát pilóták összetettjében. Idén már szinte biztos, hogy megnyeri a régi TC2T-s autóknak kiírt Yokohama kupát, ám nagyon úgy fest, ez a búcsút is jelenti számára.
Az Autosport információi szerint az Engstler Motorsport minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy jövőre is egy német márkával szerepelhessen a világbajnokságon (a TC2T-s BMW-ket 2015-től nyugdíjba küldik), hiszen a főszponzor, a Liqui Moly csak ebben az esetben tudja tovább finanszírozni a programot.
A hírek szerint felmerült annak a lehetősége, hogy egy Opel kasztnit építenek fel valamelyik Chevrolet Cruze vázára (az Opel is a GM konszern tagja), ám egy alapos elemzés után kiderült, ez a folyamat olyan költségeket emésztene fel, amit még egy viszonylag jól szituált privát alakulat sem engedhet meg magának.
Így viszont úgy tűnik, nem maradt más Engstler papa számára, mint a búcsú. Az utolsó szót még nem mondták ki, addig pedig lehet bízakodni, ám egyelőre nem túl rózsás a helyzet.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00