Dudukalo_thompson_monza

Fotó: Eurosport

Mára kiderült, hogy Alekszej Dudukalo tegnap nem csak a pályáról, de az első fordulóról is kitorpedózta magát, sőt csapattársát, James Thompsont is. Míg a csapatok a warm up-ra készülődtek az ólomszürke Monzában, a Lada Sport Lukoil garázsa zárva maradt, és nem azért, mert fáztak az oroszok.
"Sajnos Thompson autóján megsérült a bukókeret, úgyhogy az ő Ladája nem javítható a helyszínen. A baleset oka egyértelműen vezetői hiba volt, de előfordul az ilyen a motorsportban. Ezt a hétvégét elfelejthetjük, és elkezdünk készülni a marrakeshi versenyre" - mondta Viktor Sapovalov csapatvezető az Eurosportnak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az 'fiawtcc.com' értesülése szerint Dudukalo Grantája még javítható lenne, ám a csapat talán az esőre való tekintettel is, nem kockáztatja meg az indulást. Főleg mivel nagyon szorít az idő, két hét múlva Marokkóban találkozik a mezőny, ami logisztikai szempontból komoly kihívás a csapatoknak. James Thompson némi humorra próbálta meg leplezni csalódottságát.
"Jól éreztem magam a kocsiban, igaz a hátsó lökhárító felszakadt, és úgy működött, mint egy fékszárny. Lukas volt a kasztni is, ezért olyan volt, mintha egy gokartban ülnék. Balra kifejezetten jól fordult, mert alapból is kicsit balra nézett az autó eleje, a túlkormányzottság érzése pedig igazán különleges volt. Oválpályára hibátlan beállítás lett volna" - mondta Thompson a TouringCarTimesnak.
A WTCC hivatalos honlapja egyébként úgy tudja, hogy a baleset miatt bizonytalanná vált Dudukalo marrakeshi szereplése.
Az első monzai verseny közvetítése 14:45-kor kezdődik az Eurosport 2-n.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21