Múlt héten döbbent le a WTCC világa a Chevrolet bejelentésén, miszerint az amerikai autógyár kivonul a túraautó-világbajnokságból és inkább más sorozatokra koncentrál. Michelisz Norbi szerint nincs túl jó üzenete a döntésnek; kíváncsiak voltunk, hogy Zengő Zoli mit gondol az így kialakult helyzetről.
"Sajnálom, hogy így döntöttek. A gyári támogatás megszűnése szerintem egyértelműen a kisebb csapatoknak kedvezhet, de azt ne felejtsük el, hogy ez a három Chevy azért a mezőnyben marad. Világbajnok technikát hagynak hátra, ami még akkor is versenyképes, ha a következő időszakban nem hajtanak végre extra fejlesztéseket.  Elképzelhetőnek tartom, hogy az RML azt mondja majd: minden változatlanul megy tovább. Egyedül a pilóták személye lesz kérdéses."
Mi lesz, ha azt mondják Norbinak, gyere, légy az egyik versenyzőnk?
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
7 PERC
"Akkor leülünk tárgyalni és meghallgatjuk, milyen feltételeket kínálnak. Nekünk az a célunk, hogy Michelisz Norbertből világbajnok legyen, akár egy BMW, akár egy Chevrolet volánja mögött."
Ez akár azt is jelentheti, hogy a Zengő Motorsport esetleg Chevrolet-re cseréli Norbi BMW-jét?
"Azt gondolom, hogy nekünk most nem kell Chevrolet. Ugyanabban a leszállóágban lesznek most, amiben a BMW volt. Eközben új autók is érkeznek, például a Honda, vagy a Volvo, ami állítólag szeretne visszatérni. Így most az új autógyárak, az új fejlesztések kerülnek a középpontba, mialatt a BMW úgymond „titokban”, a reflektorfényen kívül tud új technikákat kipróbálni. Továbbra is úgy gondolom, hogy a BMW a mezőny legversenyképesebb autója, amit folyamatosan bizonyítanak az eredmények."
Vagyis az elmaradt fejlesztések ellenére is kitartotok a BMW mellett, és nem társulnátok mondjuk a Hondával sem?
"Bármi benne van a pakliban."
Meglehetősen diplomatikus válasz…
"Azt mondom, hogy ha kapunk ajánlatot, akkor nyilván elgondolkodunk rajta. A Honda új autóval jön, nem lehet tudni, mennyire lesz versenyképes, ahogyan azt sem, hogy egy esetleges együttműködéskor milyen szerepet szánnának nekünk. Csak tesztalanyok lennénk, vagy versenyzővel gondolkodnak rajtunk? Kevés még a konkrétum. A BMW pedig több helyen is megmutatta, hogy fejlesztés nélkül is versenyképes."
Hogyan készültök a következő, brazíliai hétvégére?
"Csütörtökön tesztelünk Szlovákiában. A Hungaroringtől is kaptunk egy nagyon kedvező ajánlatot, de nekünk most a hosszú, elnyújtott kanyarokban kell az extrém beállításokat próbálni. A SzlovákiaRing pedig karakterisztikájában nagyon hasonlít a még hátralévő, tengeren túli pályák vonalvezetéséhez."
WTCC legközelebb július 20-án, a brazíliai Curitibában. Kezdjük mááááááár!
Fotó: fiawtcc.com
Írta: Kőváry Anett 
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21