Izawa_arc

Fotó: Eurosport

Hazai versenyén egy negyedik Civic-et is csatasorba állít a Honda, Suzukában a gyári JAS csapat színeiben a szigetország méltán híres bajnokságában, a SuperGT-ben versenyző Takuya Izawa csatlakozik majd a Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert, Tiago Monteiro hármashoz.
A 29 éves tokiói srác azt a prototípus autót vezeti majd, amellyel Monteiro tavaly az év utolsó három versenyén rajthoz állt, és amellyel idén februárban Norbi is tesztelt Cremonában. Korább szó volt arról, hogy Wéber Gábor is vezetheti ezt a gépet a Hungaroringen, ám végül nem jött össze az anyagi háttér.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
6 ÓRA
"Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a Hondánál, a Honda Racing Team JAS-nál és a WTCC-nél, akik megteremtették a lehetőséget, hogy rajthoz állhassak Suzukában" - kezdte Izawa.
Bár ez lesz élete első WTCC futama, az autó és a csapat sem lesz ismeretlen a japán számára.
"Tavaly Portugáliában már részt vehettem egy teszten a Team JAS-sal, és lenyűgözött a csapat profi hozzáállása. Tökéletes szövetségesek lesznek abban, hogy eredményes lehessek Suzukában."
A japánokra jellemző alázatossággal nyilatkozó Izawa nem mulasztotta el méltatni a Honda jelenlegi versenyzőit sem.
"A két WTCC-s Honda csapatnál nagyon tapasztalt pilóták versenyeznek. Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro a Forma-1 világából érkezett, de más világszínvonalú bajnokságban is szerepeltek már. Ami Michelisz Norbertet illeti, fantasztikus, amilyen pontosan vezeti a WTCC-s autót. Örülök, hogy Suzukában csatlakozhatok hozzájuk, és a többi klasszis versenyzőhöz."

Izawa_SuperGT

Fotó: Eurosport

A múlt tekintetében azért Izawának sem kell szégyenkeznie, 2007 óta versenyez a japán SuperGT-ben, és már három futamgyőzelmet szerzett a rendkívül kiegyensúlyozott sziluett-bajnokságban. Legjobb eredményét 2009-ben érte el, amikor a Forma-1-ből is ismert Ralph Firman oldalán második lett a GT500 (királykategória) összetettjében. Idén viszont a szezon felénél járva Takashi Kogure társaként vezeti a bajnokságot a Honda HSV-010 GT-vel.
Közben azért a japánok legjelentősebb formaautós sorozatában, a Super Formulában (régen Formula Nippon) is versenyez, ahol tavaly harmadik lett az összetettben. Ennek ellenére visszafogott elvárásokkal készül a WTCC-s bemutatkozásra.
"Egy ilyen színvonalas bajnokságban nem könnyű eredményesnek lenni, de hatalmas élmény lesz egy túraautóval versenyezni azon a pályán, amelyen gyakorlatilag felnőttem. És a jövőbeli pályafutásom szempontjából is hasznos lesz ez a tapasztalat. Azért szeretnék jó teljesítményt nyújtani a WTCC rajongók előtt" - zárta a japán.
Izawa eredményei beleszámítanak majd az idén debütáló WTCC Ázsia Kupába, amelyben az egy-egy futamra nevező ázsiai pilóták vehetnek részt az év utolsó három fordulója során.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05