Monteiro_Rus_honda_test

Fotó: Eurosport

A pénteki Motorsport Világtanács döntést követően hivatalossá vált, hogy 2014-ben az új technikai szabályok szerint épült autók mellett a jelenlegi gépek is rajthoz állhatnak a WTCC-ben. Az idén aktív gyártók közül a Honda az egyetlen, amely 100%-ig elkötelezte magát az új autó építése mellett, és a japán gyártó üdvözölte is a bejelentést.
"Nagyon örülünk, hogy jövőre áttérünk az új szabályokra, és hogy ennek köszönhetően 2014-től a Citroen is beszáll. Ez mindenképpen jót tesz a bajnokságnak" - mondta William De Braekeleer, a Honda Motor Europe motorsport vezetője, a WorldTouringCars-nak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az eredetileg 2015-re tervezett új regulákat a francia márka kedvéért hozták egy évvel korábbra, ám emiatt a Honda jelenlegi S2000-es autója csak egy évet futott volna, ami nem éppen költséghatékony program. Az FIA döntésének köszönhetően viszont 2014-ben is maradhatnak a jelenlegi Civicek.
"A jelenleg használt autó jövőre is elérhető lesz, de csak privát csapatok számára. A gyári alakulat kizárólag az új Civic-kel versenyez majd."
Amiből összesen négy épülhet, ebből kettőt pedig a Zengő Motorsport kaphat meg 2014-ben.
"Jelenleg azt tervezzük, hogy négy új autó készülhet el a következő szezonra. Ebből kettőt a gyári csapatunk, kettőt pedig privát partnerünk, a Zengő Motorsport versenyeztethet" - zárta De Braekeleer.
Bár sokan átmeneti évnek tartják 2014-et, a JAS Motorsport egészen máshogy tekint a következő szezonra.
"Számunkra 2014 nem egy átmeneti évad lesz, hanem egy kihívásokkal teli szezon, új és izgalmas szabályokkal" - mondta Alessandro Mariani, a JAS Motorsport csapatfőnöke, a WorldTouringCarsnak.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21