James Nash újabb csalódást keltő fordulót tudhat maga mögött, pedig a sanghaji hétvégének voltak olyan szakaszai, amik optimizmusra adhattak volna okot. Bár az időmérőn megint nem sikerült bekerülni a top12-ben, a milton keynesi pilóta közel járt a Q2-höz, 15. lett. Az első verseny ráadásul ígéretesen alakult számára, hiszen a rajt utáni kavarodásból a kilencedik helyen jött ki. Ezzel közel került a hétvégére kitűzött céljához, a pontszerzéshez.
Ami utána következett, abból viszont inkább nem kérne a jövőben, az első öt-hat körben valósággal visszapofozták a 15. pozícióba. Nash úgy érezte magát, mintha elszabadult volna körülötte a pokol, az ellenfelek egy részét szerinte egyáltalán nem érdekelte, hogy tönkreteszik saját és mások autóját.
"Nagyon jól sikerült a rajtom az első versenyen, és sikerült tisztán fordulnom, miközben néhányan elvesztették a fejüket. Később annyi ütést kapott az autóm, hogy a végén már nem is tudtam számolni. Lehet, hogy a TV-ben ez jól mutatott, és egyesek ezt tartják a tipikus túraautó versenynek, de onnan, ahol én ültem egyáltalán nem volt vicces. Ez nem az a stílus, amiben én versenyezni szeretek" - fogalmazott Nash.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
A tisztán elfordulásról csak annyit, hogy utólag Nash is kapott egy áthajtásos büntetésből, mert levágta a kanyart az első futam rajtjánál. Ám ez érdemben nem befolyásolta a helyzetét, mert a rengeteg ütközés miatt hat körrel a leintés előtt kénytelen volt kiállni. Bár a csapat keményen dolgozott, nem sikerült helyrehozni a Fordot. Nash még megpróbált felállni a rajtrácsra, ám a formációs kör végén a boxba hajtott, és feladta a versenyt.
"Nagyon csalódott vagyok, hogy önhibámon kívül nem tudtam befejezni egyik futamot sem. A csapat kiváló munkát végzett, ám miután az indítómotor belenyomódott az olajhűtőbe, a teljes elektromos rendszer zárlatos lett, és ezzel véget ért a történet."
Nash már öt verseny óta képtelen beverekedni magát a legjobb tízbe, és a 20. helyen áll a bajnokságban.
"Nagyon remélem, hogy a két hét múlva következő makaói versenyre visszatér a szerencsém" - zárta Nash.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28