Nash_porto_dobogo

Fotó: Eurosport

A brit túraautó-bajnokságból tavaly a WTCC-be átnyergelt James Nash már a második alkalommal látogat el Amerikába a mezőny tagjaival. 2012-ben a gyengécske Ford Focus-szal nem igazán tudott villogni (két 17. helyet szerzett), idén azonban vérmesebb reményekkel vág neki a hétvégének.
„Nagyon élveztem a tavalyi sonomai látogatást, ezért ez volt az egyik olyan verseny, amelyet már régóta vártam ebben a szezonban. A pálya bámulatos, a szurkolók pedig rendkívül szívélyesek” – nyilatkozta a Bamboo Engineering brit pilótája.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az összetett pontverseny 4. helyén álló Nash nem fukarkodott a dicsérettel, amikor a San Francisco-hoz közeli Sonoma Raceway-ről kérdezték:
„Ez az a pálya, ahol egy kicsit mindenből ízelítőt kapunk. Nagy sebességű kanyarok, éles hajtűk és hosszú egyenesek egyaránt vannak benne. Azonnal imádtam a helyet, nem volt nehéz belátni, miért ez a legjobb versenypályák egyike, nemcsak az USA-ban, de az egész világon.”
A WTCC-mezőny tavaly látogatott el első alkalommal az amerikai helyszínre. Nash akkor a Team Aon Ford Focus-át vezette, ám nem sikerült maradandót alkotnia.
„Tavaly, sajnos, nem volt elég jó a kocsim ahhoz, hogy teljesen kiélvezzem Sonomát. Idén viszont a Bamboo Chevyjével esélyem van a jó szereplésre, szóval már a pénteki szabadedzéstől érdemes lesz mindenkinek figyelnie rám” – jelentette ki határozottan.

Nash_arg_chevrolet

Fotó: Eurosport

Ami pedig az esélyeket illeti, úgy tűnik a fiatal angol pilótának igencsak megjött az étvágya, mert már csak dobogókban és győzelmekben szeretne gondolkodni.
„Már idén is arattunk néhány magabiztos győzelmet, és remélem, az év hátralevő részében is felállhatunk majd párszor a dobogó legtetejére. Minden pontszerzés sokat segített abban, hogy jó helyen álljak az összetettben, illetve a nem gyári pilóták versenyében, de igazából a győzelmek és a dobogók azok, amelyek fellelkesítenek. Ha ezekből még összejön néhány, a végső elszámolásnál sem lesz okom panaszra.”
Yvan Muller már pénteken kiposztolt egy légifotót a Golden Gate-hídról, s a bajnoki listavezetőhöz hasonlóan Nash is igyekszik minél hamarabb eljutni a versenyhelyszínre.
„Pár nappal korábban kiutazom Amerikába, hogy hozzászokjam az időeltolódáshoz, és részt vehessek néhány szponzori és média-megjelenésen. Mind közül a legizgalmasabb alighanem a szerdai sajtóebéd lesz, amelyet az FIA azért rendez meg Sacramentóban, hogy hírverést csapjon a sonomai versenynek. Tudom, hogy jó buli lesz, mert már tavaly is részt vettem rajta, és nagyon élveztem. Örülök, hogy idén is felkértek a részvételre.”
Nash hátránya jelenleg 20 pont a harmadik helyezett Tarquinivel szemben, de a második Nykjaertől is csupán 34-gyel van elmaradva, vagyis a hátralevő négy versenyen még a bajnoki ezüstöt is elcsípheti.
Fotó: WTCC Media
Írta: Zima Szabolcs
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21