A Team Aon pilótája, James Nash abban bízik, hogy Suzukában hűvös idő fogadja majd a mezőnyt, ami kedvezhet a Ford Focusnak. A legutóbbi, amerikai versenyen a reggeli szabadedzésen kifejezetten jól ment az autó, ám ahogy nőtt a hőmérséklet, úgy esett vissza teljesítmény, mivel melegebb időben a Ford kedvezőtlenebbül bánt a gumikkal. Ez lesz egyébként Nash első látogatása a legendás forma-1-es pályán; már csak azért is nagyon várja a pénteki kezdést.
"Suzuka minden motorsport rajongó kívánságlistájának az élén áll, úgyhogy óriási élmény lesz itt versenyezni. A pálya vonalvezetése és a várható hűvösebb időjárás valószínűleg kedvezhet a Ford Focusnak, úgyhogy már nagyon várom ezt a hétvégét" - mondta Nash.
Ráférne már a jó eredmény a csapatra és a brit pilótára is, Nash a salzburgringi futam óta nem szerzett pontot, míg csapattársa, Tom Chilton utoljára a szlovákiaringi második versenyen került be az első tízbe. A legutóbbi, sonomai forduló sem alakult valami fényesen, pedig a Team Aon az egész nyarat végigdolgozta, és az autó 30%-a megújult a fejlesztéseknek köszönhetően.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
"A csapat óriási erőfeszítései ellenére nagyon csalódást keltően alakult a legutóbbi hétvégénk az Egyesült Államokban. Bízunk abban, hogy Japánban jobban ki tudjuk majd hozni az autóban rejlő lehetőségeket, és túl tudjuk tenni magunkat a történeteken. Az időmérőn a top12-be kerülés a cél, a versenyeken pedig az első tízben szeretnék végezni. Többre vagyunk képesek ennél" - zárta Nash.
A suzukai WTCC hétvége magyar idő szerint péntek hajnalban, 6:30-kor kezdődik egy félórás teszttel. Az időmérőre szombat reggel 8:30-kor, a futamokra pedig vasárnap 7:15-kor és 8:15-kor kerül sor. Az utóbbi három eseményt az Eurosport élőben közvetíti.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00