Egy év után távozik a Team Aontól és a Fordtól James Nash, a nagy tehetségnek tartott brit pilóta szerda reggel jelentette be, hogy a silverstone-i Bamboo Engineerignhez igazol, ahol egy legújabb fejlesztésű Chevrolet Cruze-t vezet majd 2013-ban. A 26 éves milton keynes-i versenyző a BTCC privát bajnokaként érkezett idén a WTCC-be, és ígéretesen kezdődött számára a szezon, Marrakeshben vezette is a második futamot. A Ford Focus azonban a kezdeti fejlődés után nem tudta tartani a lépést a vetélytársakkal, és ez rányomta a bélyegét Nash szezonjára.
"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megállapodnunk a Bambooval. A Chevrolet egy nagy erős csomag, ami lehetőséget ad arra, hogy megmutassam a valódi képességeimet. Richard (Coleman, csapatfőnök) nagyon összeszedetten irányítja a hajót, és közös célunk, hogy 2013-ban versenybe szálljunk az egyéni világbajnoki címért" - mondta Nash.
Bár a Chevrolet gyári szinten kivonul a WTCC-ből, a Cruze várhatóan jövőre is az egyik legütőképesebb technika lesz a mezőnyben. A gyári istállót irányító RML még nem hozta nyilvánosságra jövő évi terveit, így egyelőre a Bamboo az egyetlen csapat, amely biztosan Chevyvel versenyez majd. Nash számára egyébként nem lesz teljesen ismeretlen a márka, első BTCC-s szezonját az RML-nél töltötte, és Silverstone-ban dobogóra is állt a Lacettivel.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Egyértelműen elkapott a WTCC láz, az ellenfelek, a pályák, az országok... Szeretném nemzetközi szinten is letenni a névjegyemet. Fontos volt számomra, hogy korán megszülessen a megállapodás 2013-ra. A tempóm megvan, és már rendelkezem némi WTCC-s tapasztalattal, úgyhogy csak le kell szegni a fejem, gyűjteni a pontokat, és a vezetésre összpontosítani" - tette hozzá Nash.
A Bamboo csapatfőnöke, Richard Coleman szerint a Chevrolet gyári alakulatának kivonulása megnyithatja előttük az utat a bajnoki cím felé.
"Nagyon boldog vagyok, hogy leigazoltuk Jamest. Évek óta folytak köztünk tárgyalások, és most végre sikerült megállapodnunk. Néhány éve már az ajtó előtt toporgunk, de Nashel, és az általa szerzett WTCC-s tapasztalatokkal biztos vagyok benne, hogy esélyesek leszünk - 2013 egy nagyszerű év lehet. Nem csak Jamest sikerült megszereznünk, de van még néhány fejlesztés a tarsolyunkban, úgyhogy érdemes lesz figyelni a márciusig tartó időszakra is" - fogalmazott Coleman.
A két fordos pilóta közül idén egyértelműen Nash teljesített jobban, ő szerezte meg a márka eddig legjobb helyezését, amikor hatodik lett Marrakeshben. Az időmérőn is hozzá fűzhető a 2012-es csúcs, a Szlovákiaringen negyedik lett a Q2-ben. Ám Marokkó után az FIA betiltotta a Focus szabálytalannak minősített futóművét, és az autó onnantól kezdve mélyrepülésbe kezdett. Nash a Salzburgringen még szerzett két pontot, utána viszont egyszer sem jutottak be a top10-ben, és a Q2-ről is rendre lemaradtak.
Ami a Bamboot illeti, a silverstone-i csapat két éve versenyez a Cruze-zal, ám a várt eredményektől elmaradtak. Idén ugyan megkapták az RML legújabb fejlesztéseit, de Alex MacDowall személyében egy tapasztalatlan húzóemberük volt, Pasquale Di Sabatino számára pedig a komplett túraautózás új világot jelentett.
Nash átigazolása megválaszolja a Bamboo kérdést; a Hondával is szemezgető csapat tehát marad a Chevroletnél. De felvet újakat is. Vajon ki kerülhet Nash helyére a Fordhoz? Megnyílhat az út Alain Menu számára? Remélhetőleg hamarosan erre is választ kapunk.
externalFONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.http://wtccblog.hu/?p=3138None
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21