A két termasi WTCC futam közti holtidőben Magyarország harmadik WTCC-s pilótája, Nagy Norbi volt az Eurosport vendége, és a spai tapasztalatokról, élményekről mesélt.
Az adás alatt a nézők is kérdezhettek az MGS Racing versenyzőjétől, ám a szűkös időkeret miatt sajnos nem volt lehetőség mindenre válaszolni. Norbinak azonban fontosak a rajongói, így a közvetítés után összegyűjtötte a kimaradt kérdéseket, és írásban válaszolt rájuk.
Aki esetleg nem tudná, Nagy Norbi az MGS Racing színeiben idén a Túraautó Európa-bajnokságon szerepel, ám miután a Salzburgringen csapata kisegítette az alkatrészhiány miatt bajba kerülő Campos Racinget, a magyar pilóta meghívást kapott a spai versenyre, ahol egy TC2T-s SEAT Leónnal mehetett.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A kezdeti műszaki problémák ellenére Norbi alig maradt el az autót nála sokkal jobban ismerő John Filippi mögött, a futamokon pedig két harmadik helyet szerzett a Yokohama kupában. Jöjjenek akkor a válaszok:
Mekkora a különbség a TC2-es SEAT és az ETCC-s Chevrolet közt, illetve milyen módosítások érkeznek most a Chevyhez?
"Motorkarakterisztikában lényeges különbségek vannak. A Chevy 2ooo-es szívómotorral, a SEAT pedig 1.6-os turbóssal fut, így vezetésben más technikát és odafigyelést igényel. Viszont a Chevy futóművében óriási potenciálok vannak még, amit csak sok-sok teszteléssel lehet kiaknázni. A követező, pergusai futamra annyi módosítást eszközölünk Chevrolet-n, amennyit a pályára történő beállítás igényel."
Melyik autót könnyebb vezetni, a TC2-es Campos SEAT-ot, vagy az ETCC-s Chevrolet-t?
"A TC2-es SEAT-ot könnyebb volt vezetni a motorkarakterisztikájából adódóan, hiszen az egy turbós autó, ahol kevésbé kell figyelni arra, hogy a fordulatszám az ideális tartományban legyen. A 2ooo-es Chevy-vel, aminek szívómotorja van, "játszani" kell, forgatni. Futóműben is lényeges különbségek vannak, de mivel már sok fajta versenyautót vezettem, gyorsan át tudok állni egy új technikára."

Nagynorbi_svk_etcc_chevrolet

Fotó: Eurosport

Mi van most az autóddal?
"Az autóm jelenleg Magyarországon van, megérkezett Angliából, az RML főhadiszállásáról, ahol visszaállították az eredeti állapotába."
Megjegyzés: Salzburgban a Campos Racing Nagy Norbi Chevy-ének bizonyos alkatrészeit felhasználva tudta újjáépíteni Hugo Valente sérült TC1-es kocsiját.
Hogyan készülsz az elkövetkezendő futamokra?
"Nagyon sok erőnlét és állóképesség javító edzésen veszek részt Matics Zsolt irányítása alatt. Futok és hegyi kerékpározom mellette, és természetesen a pályatanulás valamint szimulátoros edzések is nagyon fontosak. Étkezésemet dietetikussal állítottuk össze a testsúly és erőnlét miatt.""A lelki és érzelmi felkészülésemet egy "coach" segíti; ez is nagyon fontos terület, hiszen ilyenkor kevesebb időt töltök a családommal. A tavasz például lelkileg nagyon megterhelő volt, mert egyik hétvégén verseny volt, a másikon érettségiztem és felvételiztem is. A ETCC-re való felkészülésben segít, hogy indulok a magyar bajnokság futamain is most augusztusban az RCM Kupában, ősszel pedig a hungaroringi endurance versenyen. Az évet pedig az egyik kedvenc kitekintésemmel, a Szilveszter Ralival zárom."
Mit gondolsz, hány év múlva lehetsz állandó WTCC versenyző?
"Ez az, amit én is nagyon szeretnék tudni, és ha tudnám is már el is mondtam volna, de sajnos ez nem így működik. Tervek és álmok vannak, a csapatom és a menedzsment azon dolgozik, hogy az következő 2 évben minél több WTCC futamon tudjak indulni és pár év múlva teljes szezont teljesítsük!""Jövőre, ha az új szabályokat bevezetik, már csak TC1-es autók lesznek, így ha egy-egy futamon akarok indulni, azt is csak ilyen technikával lehet. Az, hogy ebből mikor lesz teljes idény a WTCC-ben, remélem nem rajtam múlik, én megpróbálom majd hozni a tőlem elvárt eredményeket" - zárta Norbi.
Már az adás alatt is többen panaszkodtak, hogy nem találják Nagy Norbi Facebook oldalát. ITT eléritek.
Aki pedig versenyen szeretne találkozni vele, az augusztus 23-án és 24-én látogasson el a Szlovákiaringre, hiszen Norbi ott mutatkozik be a Csuti Laciék által szervezett RCM Kupában.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21