Remekül sikerült a Nagy-RCM-MGS-SEAT négyes "bemutatkozása" a Túraautó Európa-bajnokságon; az idényzáró pergusai hétvégén mindkét futamon fölényesen nyerték a régi kupás Leónok számára kiírt SMT kategóriát.
Az ETCC jelenlegi szabályai szerint nem létezik összetett értékelés és eredményhirdetés sem, így a pilóták és a közvélemény elsősorban a különböző géposztályokra figyel. Ez érthető is, hiszen nehéz lenne egymás mellé tenni egy 1.6 turbós Chevrolet-t és egy régi kupás SEAT-ot.
Nagy Norbi első számú célja tehát az volt, hogy mindkét versenyen megnyerje saját kategóriáját, és ez fölényesen sikerült is. Az első futamon még úgy ahogy tartotta vele a lépést a többi SEAT-os, akkor "csak" három másodperc előnnyel verte őket, a másodikon viszont több mint 20 másodpercet vert Dmitry Braginra.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
A Chevrolet-ról SEAT-ra váltó pilóta picit légüres térben autózott, az 1.6 turbós gépek és az erősebb S2000-esek ellen nem nagyon volt esélye, a többi SEAT-os viszont nem tudott felnőni az ő szintjére.

AUTO - ETCC ENNA 2014

Fotó: Eurosport

Különösen a második futam volt érdekes, amelyen Norbi a pole pozícióból rajtolhatott. Négy körön keresztül sikerült is megőriznie a vezetést, utána viszont az erősebb ex-WTCC-s technikák lelépték. Voltak viszont izgalmak a verseny előtt is, hiszen az első futamot követően a brutálisan magas rázókövek kicsit szétkapták a León futóművét, ám az RCM-es szerelők gyorsan kezelésbe vették.
"Nagyon jól sikerült a visszatérés a kategóriába. Az SMT géposztályban általában szoros meccsek szoktak menni, de ma mindenkinél sokkal gyorsabb voltam, és magabiztosan sikerült nyernem mindkét futamon. Úgy gondolom, ez a siker részben a csapatom kiváló munkájának, részben pedig az én jó teljesítményemnek köszönhető" - értékel Norbi a hétvége zárásaként.
A pergusai futammal véget ért a Túraautó Európa-bajnokság 2014-es évadja, az 1.6 turbós géposztályt Nikolai Karamyshev, az S2000-est Petr Fulin, az SMT-t Dmitry Bragin, az S1600-at pedig Gilles Bruckner nyerte, míg a hölgyek versenyében Ulrike Krafft győzött.
Egyelőre nem tudni, jövőre lesz-e ETCC, és ha igen, milyen formában, hiszen a néhány hónapja bejelentett TC3 International Series kicsit átszabhatja a túraautózás jelenlegi térképét. Nagy Norbi számára viszont még nem ért véget a szezon, két hét múlva az RCM Kupa idényzáróján ül autóba a Hungaroringen.
Az első pergusai futam végeredménye:

ETCC_pergusa_r2

Fotó: Eurosport

A második pergusai futam végeredménye:

ETCC_pergusa_r1

Fotó: Eurosport

WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23