A hétvégén rendezik a Túraautó Európa-bajnokság idei szezonjának utolsó fordulóját, és a szicíliai Pergusában zajló hétvégén Nagy Norbi ismét ott lesz a mezőnyben. Egy-két dolog azonban változik a korábbiakhoz képest, hiszen új autóval, és félig új csapattal veszi fel a küzdelmet a dobogóért.
Norbi számára elég hamar, a Szlovákiaringen véget ért az S2000-es kategória megnyeréséért folytatott küzdelem, a 2.0 literes Chevrolet Cruze váltóhibái miatt ugyanis ki kellett hagynia a salzburgi versenyt. Ám ekkor jött a nagy lehetőség, a Campos Racinggel Spa-ban rajthoz állhatott a WTCC-ben, ahol két dobogós helyet szerzett a TC2T-s kategóriában.
A Chevrolet problémái és a friss SEAT-os tapasztalatok új irányt adtak a fiatal pilóta szezonjának. A tárgyalások már hosszú ideje zajlottak a háttérben, mostanra pedig hivatalossá vált: Nagy Norbi Pergusában visszatér az SMT kategóriába (Single Make Trophy), és egy SEAT León Supercopával zárja az évet.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
Az autó nagyon is ismerős lesz számára, tavaly egy teljes évet futott ezzel a típussal a Zengő Junior Team színeiben, legjobb eredménye pedig egy abszolút (és egyben kategória) negyedik helyezés volt Salzburgban.
A technika mellett a háttér is változik némileg. Bár hivatalosan továbbra is az MGS Racing Team égisze alatt fut a program, a szakmai munkába a RCM Motorsport is beszállt. Csuti Laci csapatát nem nagyon kell bemutatni, idén rendkívül sikeres munkát végeztek az RCM Kupa elindításában. ETCC-s tapasztalataik is vannak, két éve Tim Gáborral próbálkoztak az eb-n, ám a csüggesztően megbízhatatlan Peugeot 407 S2000 gyakorlatilag használhatatlan volt.

RCM_Nagynorbi_repuloter

Fotó: Eurosport

"Jól ismerem az RCM Motorsportot, a nyár során már teszteltem is velük, ráadásul a Szlovákiaringen a bajnokságukban, az RCM Kupában is versenyeztem. Sokat várok ettől az együttműködéstől" - mondta Norbi a WTCC Blognak.
Versenymérnöke az RCM Kupa egyik bajnokaspiránsa, Hatvani Bálint lesz, aki korábban Michelisz Norbi, Wéber Gabi és Kiss Norbi nagy ellenfele volt a magyar SEAT Kupában. Ők ketten rendkívül jól megértik egymást, ami kimagaslóan fontos tényező a sikeres együttműködésben.
Ezen a ponton érdemes felvetni a kérdést, hogy vajon lehet-e folytatása ennek az RCM-MGS-Nagy Norbi háromszögnek 2015-ben. Végleges választ erre most még nyilván nem lehet adni, de ha Pergusa jól sikerül, miért ne lehetne? Apropó a pálya, Norbi szerencsére szereti és ismeri is ezt a helyszínt.
"Tavaly mentem már itt a SEAT-tal, és egy kategória hatodik, majd egy hetedik hely jött össze. Szeretem ezt a pályát, elképesztően magasak a rázókövek, és emiatt dinamikusan kell vezetni, ami kifejezetten élvezetes" - zárta Norbi.
Az ETCC vasárnapi két futamát élőben közvetíti az Eurosport, az első 12:15-kor, a második 14:00-kor rajtol.
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23