Esteban Guerrieri elmúlt néhány szezonjára nagyon sokan irigyek lehetnek. Bár az argentin pilóta bajnoki címet még nem szerzett, mégis egymást követték nála a sikerek mostanában.

Alig néhány éve (2017), hogy először lehetőséget kapott a Honda csapatától a WTCC-ben, amikor Tiago Monteiro súlyos tesztbalesete miatt a japánoknak hirtelen versenyzőre volt szükségük. Guerrieri élt a lehetőséggel, és a teljesítménye marasztalást eredményezett.
Az azóta eltelt három évben a bajnoki cím egyik állandó esélyesévé lépett elő a WTCR-ben, és a legutóbbi két szezonban az utolsó pillanatig harcban volt a Világkupa-győzelemért.
WTCR Saudi Arabia
Tassi Atikát az élről lökték ki a WTCR történetének utolsó futamán
11 ÓRÁJA
Az argentin pilóta gyorsasága mások figyelmét is felkeltette, és ha minden jól alakul, hamarosan a világ egyik legfontosabb bajnokságba nyílhat meg számára az út.
Néhány napja az osztrák ByKolles Racing hivatalos közleményt adott ki, hogy Tom Dillmann mellett Guerrieri lesz az Endurance Világbajnokságba és azon belül a Le Mans 24h-ra épített LMH-versenyautó egyik fejlesztőpilótája. Márpedig aki fejleszt, az komoly előnybe kerül az autóismeret terén. Szóval elég jók az esélyei, hogy később ő legyen a csapat egyik versenyzője.
Guerrierinek még semmilyen tapasztalata nincs az Endurance VB-n, és a mostani is mindössze virtuális élményei vannak. Tavaly a ByKolles színeiben vett részt a Virtuális Le Mans 24h-n, ahol az abszolút második helyet szerezték meg.

ByKolles Virtual Le Mans 24h

Fotó: Eurosport

Colin Kollesszel azért már dolgozott együtt, 2005-ben az ő F3-as istállójánál, a Team Midlandnél versenyzett az Euroseries-ben, ahol első Formula 3-as évében a második legjobb újonc lett.
„A gokarttól a szinte mindenféle formulaautón át a leggyorsabb túraautókig –majdnem az összes fajta versenyautót vezettem már pályafutásom során. Nagyon várom ezt az új projektet is, hogy tesztelhessem a ByKolles Hypercar-ját. Biztos vagyok benne, hogy a sokféle autóval szerzett tapasztalatom segítség lesz PMC Project LMH Hypercar tesztelésében, és eredményessé tudjuk tenni az autót. Közben pedig kicsit visszatérek a gyökerekhez, hiszen még ismerek néhány arcot az F3-as közös időkből”
A Toyota és a Glickenhaus mellett a ByKolles volt a harmadik konstruktőr, amely viszonylag hamar elkötelezte magát az új LMH szabályrendszer mellett. Az egykori F1-es csapatfőnök Colin Kolles alakulata egyből neki is állt a tervezésnek, ám a legfrissebb hírek szerint idén még nem indulnak a WEC-ben.

ByKolles Hypercar

Fotó: Eurosport

Helyette az autó fejlesztésén lesz a hangsúly, amely a nemrég kiadott tájékoztató szerint „hamarosan elkezdődik”. Szint „hamarosan” az autó végleges nevét is nyilvánosságra hozzák.
Ezzel párhuzamosan Guerrieri természetesen a Túraautó Világkupán is rajthoz áll, ahol negyedik alkalommal is megpróbálja megszerezni a bajnoki címet a Honda Civic Type-R TCR-el.
IDE KATTINTVA iratkozzon fel az Eurosport Túraautó hírlevelére, és így biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk!
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi egy keményen megharcolt dobogóval búcsúzott a WTCR-től
11 ÓRÁJA
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi még egyszer utoljára dobogóra állhatott a WTCR-ben, elbúcsúzott a sorozat
11 ÓRÁJA