Tom Coronel szerezte meg az első rajtkockát a szombati szlovákiaringi futamra, miközben Nagy Dani második legjobb cuprásként az ötödik helyen zárt.

Ezen a hétvégén a fiatal magyar pilóta a Zengő Motorsport színeiben a TCR Europe sorozatban vendégszerepel, ahol elsőként versenyez a tavaly bemutatott Cupra León Competiciónnal.
Daninak viszonylag hamar sikerült barátságot kötnie a spanyol autóval, mert az időmérő edzés első szakaszában ötödik lett, amivel gond nélkül bejutott a legjobb 12 számára elérhető Q2-be.
WTCR
Zengő Zoliék összerakták – 2022-ben is indulnak a WTCR-ben
29/04/2022 07:38
A szintén Cuprával versenyző Mikel Azconától ugyan nyolc tizedet kapott, de a spanyol már nagyon jól ismeri az autót, miközben Dani ezen a héten vezette először.
Azcona az edzés második szakaszában is erős volt, egy rövid ideig vezetett is, ám a legvégén futott gyors köre a második helyre volt elég Coronel mögött, aki 2:10.344-es idővel megnyerte az időmérőt.
A harmadik helyen is egy Audi végzett: Nicolas Baert és a Comtoyou Racing, mögötta pedig a visszatérő Dusan Borkovic és Nagy Dani zárt. A zengős pilóta a Q2-ben már csak három tizedet kapott Azconától. Az első futamon így az ötödik, a másodikon várhatóan a hatodik helyről indul majd, és mivel a Szlovákiaringen lehet előzni, innen egy erős versennyel a dobogó is elérhető.
"Micsoda eredmény az új autóval! Két kisebb hiba is belecsúszott sajnos a leggyorsabb körömbe, ezen ment el az esély a polera. Még mindig körről körre javulok az autóval, így bizakodva várjuk a versenyt" - írta Dani a Facebook-oldalán.
Nagy Dani mellett ez a hétvége a Hyundai Elantra N TCR európai bemutatkozása miatt is érdekes. Michelisz Norbiék leendő autója nem kezdett csillogóan a Szlovákiaringen, a négy Elantrából kettő (Mehdi Bennani és Felice Jelmini) jutott be a Q2-be, ahol a marokkói lett a jobb, egy tizedik idővel, és 1.7 másodperc hátránnyal.
Az első futam 15:15-kor rajtol, és a TCR TV oldalán lesz róla élő közvetítés.
EREDMÉNYEK: Q1, Q2.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32