Hamarosan tovább erősödhet a privát indulók mezőnye a Túraautó Világkupán, miután egy német testvérpár, Mike és Michelle Halder jelezte, idén fellépnének a WTCR-be.


A 24 éves Mike és 21 éves húga, Michelle hosszú időn keresztük a német ADAC TCR bajnokságban versenyzett, ahol mindketten futamgyőzelemig jutottak, Mike pedig háromszor is harcban volt az összetettért. Legjobb eredményét 2017-ben érte el, amikor második lett a bajnokságban. 
A Halder-tesók a tavalyi szezont is a német TCR-sorozatban kezdték, ám egy büntetés miatt rondán összevesztek a sorozat szervezőjével, és menet közben átsétáltak a TCR Europe-ba, ahol Mike két győzelemmel negyedik lett, és Michelle is nyert egy futamot. 
WTCR
Ismét törölni kellett az ázsiai WTCR-versenyeket
11 ÓRÁJA
A testvérpár 2021-et már a Túraautó Világkupán képzeli el, ahol saját családi csapatuk színeiben terveznek indulni két Honda Civic Type-R TCR-el. Ez még nem hivatalos bejelentés, a család egyelőre dolgozik az anyagi feltételek megteremtésén, ám mivel a hírről a WTCR saját sajtóközleményben számolt be, nem lehet messze a megállapodás. 
"A cél, hogy a bátyámmal együtt teljes szezont menjünk a WTCR-ben. A koronavírus hatással van a támogatókra, ezért most nehéz a helyzet, de dolgozunk rajta, és reméljük, ott leszünk a Túraautó Világkupán. Ez egy valóra vált álom lenne; együtt versenyezni a világ legjobb túraautó pilótáival"
- mondta Michelle Halder. 
"Elég sok pályát nem ismerünk, úgyhogy rengeteget kell majd tanulnunk az év során, de remélem, jól haladunk, és rengeteg tapasztalatot gyűjtünk majd."
Mike és Michelle egyaránt részt vehet az újonc kupában és a függetlenek összetettjében, utóbbi pedig az első érkező lehet az Eurosport Events által most először kiírt női bajnokságban. 

mike-michelle-halder.JPG

Fotó: Eurosport

WTCR
Ninja-pályát teszteltek az öttusázók a lovaglás kiváltására - képek
TEGNAP 04:25
Vila Real
WTCR program – Vila Real, 2022
29/06/2022 10:31