Egyre közelebb a valódi szezon rajtja, egyre aktívabbak a csapatok a versenypályákon, úgyhogy kicsit felpörgették a TCR Europe szimulátoros bajnokságát, melyben a hét elején is fordulót rendeztek, ezúttal Zolderben.


Az időmérő összefoglalását Ctrl C - Ctrl V kombóval bemásolhatnánk bármelyik eddigi fordulóból, hiszen Nagy Danit egy körön megint nem lehetett megverni, a BRC Racing versenyzője továbbra is 100%-os a virtuális kvalikon. 
A magyar pilóta az első futamot is ugyanilyen magabiztossággal nyerte, a látványos csaták mind mögötte zajlottak, ő ugyanis jól jött el a rajttól, majd stabil előnyt épített ki már a futam elején. 
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
A második helyért folyó darálóból végül a WTCR-be idén fellépő Gilles Magnus jött a legjobban, a harmadik pedig Teddy Clairet lett a Peugeot-val. A negyedik helyről startoló Boldizs Bence megőrizte a rajthelyét a Zengő Motorsport Cuprával. 
A magyarok a második futamon is jól mentek, Nagy Dani a 10. helyről majdnem felmászott a dobogóra; fél másodperccel végzett a harmadik Luca Filippi előtt, mindezt úgy, hogy az első körben megforgott. Boldizs Bence ismét ötödik lett, de az ő futama is egy megpördüléssel indult, a végén pedig kiélezett csatát vívott Filippivel, ám pont emiatt esett vissza Nagy Dani mögé.
A versenyt a pole-ból induló macedón Viktor Davidovski nyerte a Hondával, és megint Gilles Magnus lett a második, aki óriásit zárkózott a Boldizs Bencével való összeakadás után, és remek hétvégét zárt.
Az összetettben Nagy Danit már csak egy közepes sóhajtás választja el a bajnoki címtől. Az előnye 71 pont Magnusszal szemben, miközben az idényzáró, barcelonai fordulóban összesen 90-et lehet szerezni. Boldizs Bencének is lesz miért harcolni a katalán pályán, mivel csak 4 pontra van a második helytől, miközben 48 az előnye a negyedik Teddy Clairet-vel szemben. 
Az utolsó virtuális versenyt jövő hét szerdán, azaz július 22-én rendezik Barcelonában. 

TCR-europe-sim-osszetett-zolder-utan.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22