Mikel Azcona nyerte a TCR Európa-kupa idei első versenyét a Szlovákiaringen, miután egy remek rajtot követően végig vezetett, Nagy Dani pedig az ötödik helyről indulva lett harmadik.

A magyar pilóta 2017 után tért vissza a Zengő Motorsporthoz, és a hétvége előtt úgy fogalmazott, ez már egy teljesen más csapat, mint akkor amelyik sokat küszködött a WTCC-ben. Annyira, hogy szerinte a dobogóra is lehet együtt esélyük. Nem lőtt mellé.
A 10 körös futamon Tom Coronel indulhatott az élről, de a második kockában álló Azcona (aki ebben a bajnokságban nem Zengőékkel megy) jobban kapta el a rajtot, és az egyes kanyarban már vezetett.
WTCR
Zengő Zoliék összerakták – 2022-ben is indulnak a WTCR-ben
29/04/2022 07:38
Dani startja is erős volt, egyből elindult a belső ív felé, és mivel Dusan Borkovic egy kicsit beragadt az Audival, hamar megszerezte a negyedik helyet. Talán Baert elé is befért volna, de belül kicsit beszorult Coronel mögé.
A futam féltávjához közeledve a holland lassulni kezdett, és Dani ezt kihasználva feljött a harmadik helyre, de itt még nem volt vége a bulinak. Amilyen visszafogottak voltak a Hyundai Elantra N TCR-ek az edzésen, annyira éltek a versenyen.
Dani viszonylag hamar megkapta a nyakába Niels Langeveldet, akivel történetesen még ismerik is egymást, hiszen korábban ellenfelek voltak az RCM Cup-ban. A holland a hetedik körben indította a legnagyobb rohamot, de Dani védte a belső ívet a hármasban, annyival pedig nem volt gyorsabb a Hyundai, hogy végig ott tudjon maradni mellette.

Nagy Dani a dobogón a szlovákiaringi első futam után

Fotó: From Official Website

Ráadásul a középső szektorban a Cupra el tudott kicsit szakadni tőle, így a végén Dani úgy futhatott be, hogy nem kellett folyamatosan a tükröt figyelnie.
A versenyt tehát Azcona nyerte domináns teljesítménnyel (jó hír ez pár héttel a WTCR-szezon kezdete előtt), Nicolas Baert lett a második az Audival, Nagy Dani pedig a harmadik a Zengő Motorsport Cuprájával.
Dani utoljára tavaly szeptemberben volt dobogós egy nemzetközi túraautó versenyen, akkor a BRC Racing Hyundai-al végzett harmadikként Zolderben. Mindent összevetve ez volt a 10. nemzetközi top3-as eredménye.
HA LEMARADT: eredmények és
.
A második verseny vasárnap 13:55-kor indul, és Nagy Dani a hatodik helyről várja majd a rajtot.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32