Tegnap jelentette be a Special Tuning Racing, hogy a Bamboo Engineeringhez távozó Darryl O'Young helyét a GT1-es világbajnokság győztes csapatának tulajdonosa, René Münnich veszi át a suzukai futamra. A 35 esztendős németre nem csapatvezetői kvalitásai, vagy a ralikrosszban elért eredményei miatt esett a választás, bár azok is tiszteletet parancsolóak. Épp ellenkezőleg, Münnich választotta az STR-t, ugyanis elég konkrét tervekkel rendelkezik 2013-ra. A GT1-es Vb helyzete bizonytalan, és a német vállalkozó ezért a WTCC-be szeretne átköltözni csapatával. A suzukai hétvége gyakorlatilag egy feltérképező látogatás lesz. A szándék pedig több mint komoly.
"Ha nem lesz katasztrofális a suzukai hétvége, akkor azt gondolom, jövünk. Jelen pillanatban a WTCC tűnik az egyetlen megfontolásra érdemes alternatívának. Nagyon konkrét terveink vannak" - mondta Münnich a Motorsport-Totalnak.
Annyira komolyak a tervek, hogy már az is tudják, milyen autók jöhetnek szóba 2013-ban.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
18 ÓRA
"Két márka érdekel bennünket igazán, az egyik egy új gyártó, a másik pedig a SEAT. Most azt gondolom, hogy a SEAT lesz a befutó."
Münnich Suzukában maga is kipróbálhatja leendő versenyautóját, Japánban ugyanis az új motoros SEAT Leónnal indul.
"Szeretném közvetlen közelről megnézni, hogy tényleg ez-e az a bajnokság, ahol menni szeretnénk. A lehető legtöbb információt akarom összeszedni a hétvége során. Rövid távon egész biztosan ez a legjobb választás. A csapatomból több ember is érkezik velem, akik a hétvége menetét, lebonyolítását fogják figyelni, azt, hogy milyen eszközökre lesz szükségünk, és hogyan néz ki egy ilyen verseny."
Münnich több bajnokságban is saját maga vezette autóit, ám versenyzőként inkább a ralikrossz programban van előtérben. A GT1-es Vb-re hivatásos pilótákat szerződtetett, akik meg is szerezték neki a bajnoki címet. A WTCC-ben is ez a terv.
"Természetesen, ha úgy döntünk, hogy jövőre beszállunk, akkor azt csakis profi versenyzőkkel tudom elképzelni" - zárta Münnich.
Egy tehetős csapat (Münnich cége, az All-Inkl. ennél költségesebb programokat is pénzelt már), egy elszánt vezető, és egy-két profi pilóta. Ez elsőre elég jól hangzik, és hamarosan kezdődhet a találgatás. Muller? Huff? Menu? Esetleg egy német pilóta? Erre azért még várnunk kell.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32