Van egy furcsa perverzióm: szeretek interjút készíteni Yvan Mullerrel. Nem mondom, hogy könnyű, és a mostaniból sem derül majd ki sok érdekes dolog, valahogy mégis minden évben megpróbálom. A négyszeres világbajnok nem egy hálás riportalany, minden mozdulatán látszik, semmi kedve interjút adni.
Elképesztő rutinnal rendelkezik minden téren, így a nyilatkozat adásban is: úgy képes válaszolni a kérdésekre, hogy közben az az érzésed, egyetlen idegsejtjét sem mozgatja meg a tevékenység. Sokaknak kellemetlen vagy visszataszító, én élvezem látni, ahogy csinálja.
Akár csak egy éve, most is elég későn sikerült rátalálnom a paddockban. Épp sétált kifele a Citroen két kamionja között a vendéglátó épület fel, és kiosztott két aláírást. Ekkor értem oda, és a következő kis párbeszéd zajlott le, szó szerint:
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
Lanti: "Hello, Yvan! Mondj egy jobb időpontot a mostaninál egy kis interjúra!"Yvan: "Nem-nem, már vége a napnak, bezárt az iroda!"Lanti: "Ne már, tavaly is ezt mondtad." (tényleg pont ugyanezt mondta, bár akkor már éppen elmenőben volt a pályáról, de végül adott interjút)Yvan: "Persze, mert tavaly is ilyen késő jöttél!"Lanti: "Persze, mert Te meg órákon keresztül megbeszéléseken veszel részt, és nem lehet Téged megtalálni."
Ekkor már elmosolyodott, és közben beléptünk a Citroen Racing vendéglátó sátrába. Már pakoltak benn, és odajött hozzánk egy középkorú hölgy. Yvan rámutatott, és ezt mondta:
Yvan: "Egyébként is, az a rend, hogy tőle kell időpontot kérned."Lanti (a hölgyhöz): "Kezét csókolom, Lantos András vagyok a WTCC Blogtól, szeretnék időpontot kérni Yvan Mullerhez egy interjúra, most!"

Citroen_muller_hun

Fotó: Eurosport

Közben Yvan már nevetett a háttérben, és hevesen rázta a fejét, nehogy a hölgy igent mondjon. Végül lehuppant egy kupac székre, és biccentett, hogy jöhetnek a kérdések.
Mit szólsz, hogy újra kemény ellenfeleid vannak csapaton belül?
"Nagyon élvezem" - válaszolt Muller. (Na, ez is jó interjú lesz... :D)
Komolyan?
"Persze! Örülök annak, hogy komoly ellenfelek vannak házon belül, a Citroen egy fantasztikus csapat, tele előrelépési lehetőségekkel. Jó érzés, hogy én is sok mindennel hozzá tudok járulni a sikerekhez."
Csak azért kérdem, mert a tavalyi csapattársad nem okozott túl sok fejtörést.
"Viszont tavaly ott voltak más autók, amelyekkel küzdeni kellett, például a Hondák és a többi Chevrolet. Szeretem, ha van kihívás, de az ellen sincs kifogásom, ha simán világbajnok leszek."
Nagyot  változtak a különbségek az elmúlt hétvégék során. Melyik a valódi: Marrakesh, a Paul Ricard vagy a Hungaroring?
"Nem tudom, meglátjuk a következőt. Most jelentősen nehezebbek voltak az autóink, de hamarosan kiderül, változik-e valami a következő futamra."
Melyik a jobb autó: a Chevrolet vagy a Citroen?
"Nem fogom összehasonlítani a kettőt, hiszen teljesen máshogy zajlik a munka. Nyertem futamokat a Chevrolet-vel és a Citroennel is, de nem akarom összehasonlítani őket."
Ezen a ponton úgy éreztem, nem feszítem tovább a húrt, hiszen ha világ legjobb riportere lennék, akkor sem tudnék olyat kérdezni, ami felkeltené az érdeklődését. Mezei, tanulatlan blogger lévén szépen megköszöntem az interjút, és elbúcsúztam, sok szerencsét kívánva.
Jó interjú nem lett belőle, sőt, de én minden percét élveztem. Fura alak ez a Muller, de van egy karaktere, még ha messze nem olyan kellemes, mint Michelisz Norbié. :)
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23