Az Eurosport újságírója szerint a pár napja bejelentett új technikai szabálytervezet megnyitja az utat a Párizsi Autószalonon bejelentett Citroen WTCC projekt előtt, azaz 2014-ben tényleg érkezhet a francia gyártó és vele együtt a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb. A Citroen néhány hónapja az új technikai szabályoktól tette függővé a program elindítását, és a pán-európai csatorna honlapja szerint a Motorsport Világtanács döntései meggyőzik majd őket.
Az FIA 2014-től erősebb motorokat (360-400 LE), nagyobb és hatékonyabb aerodinamikai elemeket és könnyebb autókat engedélyez a WTCC-ben, illetve egy egyelőre még igen tágan értelmezhető mondat is belekerült a hivatalos közleménybe. Eszerint a szövetség nagyobb szabadságot ad majd a gyártóknak, és ezzel párhuzamosan megszüntetik a sok vitát kiváltó külön engedélyek rendszerét. Kíváncsian várom, hogy ez mit jelent majd a gyakorlatban.
Ez Eurosport cikke ezen túl megemlít két további értesülést, kvázi megerősítve azokat. Az egyik Robert Kubica érkezése, akit az író a Citroennel hoz kapcsolatba, a másik pedig a Renault érdeklődése. Utóbbi témában a cikk a francia autós hetilapot, az AutoHebdot idézi, mely szerint a Renault a háromszoros világbajnok Yvan Muller vezetésével veheti fel a harcot a Loeb - Kubica párossal támadó Citroennel szemben.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
7 ÓRA
Kirázott a hideg, ahogy ezt leírtam...
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22